2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2023. Május 25. 23:26, csütörtök | Bulvár
Forrás: Teraz.sk

Elhunyt Tina Turner

Elhunyt Tina Turner

A művész a What's Love Got to Do with It, a The Best, a We Don't Need Another Hero vagy a Typical Male című slágerekkel vált híressé.

Tina Turner amerikai származású rockénekesnő szerdán, 83 éves korában elhunyt Svájcban. Minden idők egyik legsikeresebb énekesnője volt. Hosszas betegség után békésen halt meg otthonában, a Zürich melletti Küsnacht városában. Haláláról szóvivője számolt be, akire később a Reuters hírügynökség hivatkozott.

Tina Turner az 1950-es években kezdte karrierjét a rock and roll korai éveiben, majd később az MTV egyik szereplője lett.

A "What's Love Got to Do with It" című, listavezető dalhoz készült videóban a '80-as évek stílusának megtestesítője volt, szőke feltupírozott hajával, miniszoknyában és tűsarkúban sétált New York utcáin.

Volt érzéke a zenei kísérletezéshez és a szívhez szóló szövegű balladákhoz egyaránt.

Idővel a rock királynője becenevet kapta, és az 1980-as években nyolc Grammy-díjából hatot megnyert. Ebben az évtizedben több mint tíz dala szerepelt a TOP 40-ben, mint például a "Typical Male", "The Best", "Private Dancer" és a "Better Be Good to Me". 1988-ban, a brazíliai Rio de Janeiro-ban 180 000 embert vonzott a koncertjére, rekordot állítva fel az egy fellépős koncertekben.

Ekkor ért véget házassága Ike Turner gitárossal, aki alkohol- és drogfüggő volt. Agresszív volt Tinával szemben, és a férfi fizikailag bántalmazta. Korábban megalakították az Ike & Tina Turner énekduót, amely az 1958-as házasságkötésük után indult. A házasság 1976-ban válással ért véget.

1991-ben mindketten bekerültek a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.


Forrás: teraz.sk

Címkék: halálhír, Tina Turner

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 06. 09:01, kedd | Bulvár

Eugenie brit hercegnő világra hozta második gyermekét

A kisfiú a brit trónörökösödési rend szerint a 13. helyen áll.

2023. Június 01. 10:13, csütörtök | Bulvár

A 83 éves Al Pacino gyermeket vár 29 éves barátnőjétől

Ő lesz Al Pacino negyedik gyermeke.

2023. Május 17. 09:18, szerda | Bulvár

A filmesek tiltakoznak Johnny Depp részvétele ellen a Cannes-i filmfesztiválon

Thierry Frémaux, a cannes-i fesztivál igazgatója hétfőn újságíróknak azt mondta, hogy őt nem Depp pere érdekli, hanem Depp mint színész.

2023. Május 11. 08:44, csütörtök | Bulvár

Sanna Marin leköszönő finn miniszterelnök és férje válnak

Hozzátette, hogy férjével, Markus Räikkönennel továbbra is a legjobb barátok maradnak.