2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Augusztus 30. 12:11, vasárnap | Bulvár
Forrás: CNN

Elhunyt a Fekete Párduc, Chadwick Boseman

Elhunyt a Fekete Párduc, Chadwick Boseman

A Marvel univerzum fekete szuperhőse, aki karizmájával és játékával lenyűgözte a közönséget, hosszú betegség következtében elhunyt.

Boseman 2016 óta küzdött vastagbélrákkal, a halál otthon, családja körében lelte. Negyvenhárom éves volt. A twitterén kiadott közleményében ez állt: "Igazi harcos volt, utolsói filmeit már betegen forgatta, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy az Önök által is szeretett filmeket emlékezetessé tegye."

TChalla király szerepe sorsdöntő pillanat volt számára, egyszer csak a fekete mozgalom élharcosa, példaképe lett. A szerep megtiszteltetés volt számára.

A dél-karolinai származású Boseman 2000-ben végzett washingtoni Howard Egyetemen, amely főleg afro-amerikaiak által látogatott történelmi jelentőségű felsőoktatási intézmény. Eközben az Oxford Egyetem Amerikai Dráma Akadémiáját is látogatta. "Mély fájdalommal gyászoljuk volt diákunkat, Chadwick Boseman-t, aki ma éjjel hunyt el. Hihetetlen tehetsége halhatatlanná tette őt filmszerepein keresztül, diákból lett szuperhős. Nyugodj erőben, Chadwick!" áll Wayne A. I. Frederick elnök közleményében.

Boseman első kirobbanó sikerét 2013-ban érte el, amikor megkapta Jackie Robinson sportoló szerepét a "A 42-es" című drámában. A sors fintora, hogy halálhírét aznap közölték, amikor az amerikai profi baseball liga pont a világjárvány miatt új dátumra tolt Jackie Robinson emléknapot ünnepelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.