2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Október 13. 17:22, kedd | Koronavírus
Forrás: bratislava24.sk

Elemző: Pozsonyban sokkal jobb a helyzet, mint gondolnánk

Elemző: Pozsonyban sokkal jobb a helyzet, mint gondolnánk

A fővárosnak nincs szüksége azokra a szigorításokra, amelyeket a Központi válságstáb bevezetett. Egy elemző adatokkal támasztotta alá ezt az állítást.

Szlovákiában a járványügyi helyzet aggasztó, és a jókedvet az sem növeli, hogy a politikusok állandóan egymásnak esnek. Ezt az állítást egyre gyakrabban láthatjuk a közösségi média egyes felületein, jól mutatja, hogy sokan fáradtak bele a viszálykodásba és a helyzet alakulásába.

Grafikonok
Igaz, hogy a járvány kirobbanása óta a Pozsonyi kerületben volt a legtöbb igazolt eset, de ha vetünk egy pillantást a grafikonokra, akkor világos, hogy a fővárosban egyáltalán nincs ok a pánikra. A számokat Jakub Tillinger szedte össze, és azóta rengetegen – köztük politikusok is – osztották meg a közösségi felületeken.
„Előkészítettem ezeket a táblákat és grafikonokat, ahol 100,000 lakosra bontva vettem górcső alá az egyes kerületek járásait, valamint a legproblematikusabb helyeket az országban. A legrosszabb helyzet Turdossin járásban van, ahol 626 ember fertőzött a 100,000-es mintából, Námesztón ez a szám 571 beteg 100,000 lakosra, Alsókubinban pedig 466,” írja Jakub Tillinger.

Minőségi munka
A grafikonok ráadásul azt mutatják, hogy Pozsonyban nem is olyan rossza a helyzet, mint amilyennek tűnik. Az elemző szerint rendben vagyunk. „Ez három dolog összességének köszönhető: a Közegészségügyi hivatal regionális irodájának, az Alexandra Bražinová mellett dolgozó csapatnak és persze, a lakosságnak! Szemmel láthatóan kiváló munkát végeznek mind a járványügyisek, mind a higiénikusok. Jobban tudják lekövetni, lokalizálni és izolálni a vírusos személyeket, mint bárhol máshol. Pontosan ezért gondolom, hogy Pozsonyban és Besztercebányán nincs szükség ilyen szigorú rendeletekre, mint mondjuk Námesztón, Turdossinban, Alsókubinban vagy Bártfán,” állítja Tillinger.

A Központi válságstáb vasárnapi ülése után Igor Matovič miniszterelnök, miniszterei és Ján Mikas társaságában bejelentette, hogy országos szigorítások lépnek érvénybe október 15-től, amelyek betiltják a tömegrendezvényeket, a szabad gyülekezést 6 fő felett, az éttermek és kávézók klasszikus működését. Bezárnak az edzőtermek, az uszodák és a sportpályák is, a szájmaszk viselése mostantól kötelező lesz mindenhol.

JAKUB TILLINGER FACEBOOK OLDALA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.