2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Április 24. 19:07, vasárnap | Tech
Forrás: Days Tech

Egyre dominánsabb az iOS

Egyre dominánsabb az iOS

Az Apple szoftverének részesedése folyamatosan nő, de ez természetesen az anyagiaktól is függ.

Az Apple egyre több területen jelenik meg komoly kihívóként, nemrég például arról írtunk, hogy a cég már saját játékvezérlőkön dolgozik, eközben azonban az okostelefonok szegmensében is folytatódik a versenyfutás – nem véletlen, hogy a Google a maga részéről most megkönnyíti az Androidra váltást. Az elmúlt években új trend rajzolódott ki, ez várhatóan folytatódni fog.

A StockApps oldalán jelent meg a napokban egy részletes összefoglaló, amelyben a Statista adataira hivatkozva írnak az Apple fokozatos előrenyomulásáról. Kiemelik, hogy míg 2018-ban az Android még a teljes piac 77 százalékát uralta, ez mára 70 százalék alá csökkent, miközben az iOS ugyanezen időszak alatt 19 százalékról jött fel 25 százalékra, vagyis a javulás ténye letagadhatatlan. Ennek egyik oka valószínűleg a némileg olcsóbb iPhone SE sikere lehet, bár ezen sorozat legutóbbi tagja a céget hosszú ideje figyelő Ming-Chi Kuo szerint már egyáltalán nem hozott magával kirobbanó eredményt, ez viszont még nem vet majd véget a fenti trendnek.

A mobilos operációs rendszerek versenyében a két nagy uralja a piacot, bár a táblázatban még megtalálhatók azon kisebb szereplők, amelyek nem túl gyakran bukkannak fel az általunk látott készülékeken. A listán a KaiOS, a Windows Phone, a Series 40, valamint a Samsung neve is előkerül, ezek azonban együttesen is alig észrevehető részesedéssel bírnak, a területen tehát nem várható új komoly kihívó megjelenése. Ami az egyes régiókat illeti, az USA-ban már az iOS vezet a maga 54 százalékával, Európában nagyjából a globális átlagnak megfelelő számokat látunk (30 százalékos iOS-részesedéssel), Afrikában viszont egyértelmű az Android nagy fölénye, ami a 84 százalékos szeletben mutatkozik meg.

Az iOS piaci részesedése nagymértékben függ a vásárlói pénztárcák vastagságától, ezen csak jóval olcsóbb telefonok bemutatásával tudnának változtatni, ez azonban eddig elmaradt.

Címkék: ios, mobil, Tech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.