2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 17. 13:05, szombat | Világ
Forrás: Teraz.sk

Egy New York-i bíróság több mint 350 millió dollárra bírságolta Trumpot

Egy New York-i bíróság több mint 350 millió dollárra bírságolta Trumpot

Az ítéletet Arthur Engoron bíró hozta meg. Trump és két legidősebb fia, ifjabb Donald Trump és Eric Trump azzal a váddal állt szemben, hogy előnyszerzés céljából művileg megemelték az ingatlanárakat.

Az egyik New York-i bíróság pénteken több mint 350 millió dolláros bírság megfizetésére kötelezte Donald Trump volt amerikai elnököt, miután bűnösnek találta ingatlancsalásban. Emellett három évre eltiltották őt és cégeit attól, hogy New York államban üzleti tevékenységet folytassanak. A TASR az AFP és a DPA hírügynökségek beszámolóját vette át.

A döntést Arthur Engoron bíró hozta meg. Trump és két legidősebb fia, Donald Trump Jr. és Eric Trump azzal a váddal állt szemben, hogy művileg megemelték az ingatlanárakat, hogy előnyhöz jussanak a piacon. Az ellenük indított polgári pert 2022 őszén Letitia James, New York állam főügyésze nyújtotta be.

Trumpék tagadnak minden ellenük felhozott vádat. Az exelnök ügyvédei már az ítélethirdetés előtt közölték, hogy a per után fellebbeznek.

A bíró 364 millió dolláros bírságot szabott ki a volt amerikai elnök és fiai által irányított cégre, amiért szerinte éveken át szándékosan megtévesztették a bankokat és más vállalatokat olyan pénzügyi kimutatásokkal, amelyek túlbecsülték a Trump család vagyonát. Arthur Engoron bíró azonban visszalépett egyik korábbi ítéletétől, amely arról rendelkezett volna, hogy Trump köteles lett volna összes vállalkozását azonnali hatállyal felszámolni.

Forrás: teraz.sk

Címkék: bírság, Trump

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.