2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Május 16. 09:22, kedd | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Egy magyarországi busz teherautónak ütközött ütközött a D2-esen

Egy magyarországi busz teherautónak ütközött ütközött a D2-esen

A közlekedési baleset, amely hétfőn reggel történt a D2-es autópályán Jókút irányába, egy áldozatot követelt és 59 személy szenvedett különböző mértékű sérüléseket. Erről a tűzoltóság tájékoztatott.

Egy többnyire magyar utasokat szállító autóbusz ütközött össze egy romániai teherautóval.

"A baleset helyszínén több mint 30 tűzoltó avatkozik be Malackából és Pozsonyból, jelenleg a vontatószolgálattal együttműködve teszik járhatóvá az utat" - közölte Katarína Križanová, a Tűzoltó- és Mentőalakulat (HaZZ) elnökségének szóvivője. A könnyebb sérüléseket szenvedett személyek a HaZZ evakuációs buszában és a HaZZ mentőalakulat malackai sátrában vannak. A HaZZ pszichológusai krízisintervenciót nyújtanak a helyszínen.

A hétfőn kinevezett egészségügyi miniszter, Michal Palkovič is kommentálta az esetet. "A Sürgősségi Orvosi Szolgálat (OS ZZS) műveleti központja, valamint a kórházak biztosítottak arról, hogy minden sérült azonnali és minőségi orvosi ellátásban részesül. Mindent megteszünk, hogy megmentsük az életüket és az egészségüket. Nagyon sajnálom, hogy akár csak egy életet is elvesztettünk, őszinte részvétemet fejezem ki a túlélőknek" - mondta Palkovics.

A pozsonyi egyetemi kórház a balesettel kapcsolatban traumatológiai tervet aktivált.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. "A sofőrök szervezetében az alkohol jelenlétét kimutató alkoholvizsgálat negatív eredménnyel zárult" - mondta Jana Šimunková, a pozsonyi regionális rendőrség szóvivője. A rendőrség a közösségi hálón azt tanácsolta a sofőröknek, hogy már Lamačnál használják a D2-es autópályáról a Záhorská Bystrica, Stupava irányába vezető lehajtókat.

forrás: teraz.sk

Címkék: baleset, busz, buszbaleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.