2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Augusztus 17. 20:36, kedd | Tech
Forrás: TotalCar / Youtube

Egy ikonikus sportkocsi tér vissza hibridként

Egy ikonikus sportkocsi tér vissza hibridként

A Lamborghini Countach-ot nem kell bemutatni sem a nyolcvanas években születetteknek, sem a sportautó-rajongóknak. A legendás gép újratervezett formában és friss belsővel mutatkozik be.

A Lamborghini nem túl gyakran szerepel lapunk, vagy bármilyen más magazin hasábjain, bár az elmúlt években a gyártó kapcsán már láthattunk egy luxustelefont is, utoljára azonban arról lehetett olvasni, hogy elsőként támogatják az Alexa belső alkalmazását. Most egy régi, sokak által imádott típus visszatérésén dolgoznak, amely jövőre valósulhat meg, korlátozott példányszámban.

A hivatalos oldal tartalmazza a főbb technikai adatokat, valamint a külső kialakítás részleteit, így szinte minden kérdésre azonnal választ kapunk. Eszerint a Countach LPI 800-4 egy hibrid autóként jelenik majd meg a piacon, ez ugyanis a nyolcvanas évekből ismerős kialakítás mellett egy 769 lóerős, 12 hengeres hagyományos motort tartalmaz, amihez egy jóval kisebb, mindössze 34 lóerős, 48 voltos elektromos motor csatlakozik, ezzel a kombinált szám 803 lóerő lesz. A négykerék-meghajtású autó 2,8 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet, amivel ugyan nem utasítja maga mögé a Tesla megoldásait, viszont ez kevésbé lesz fontos, a maximális iram pedig 355 km/h lesz, ami (a külsővel együtt) nyilván a gazdag fanatikusok igényeit hivatott kielégíteni.

Természetesen a belső tekintetében is találunk néhány érdekes változást, a régi sebességváltó helyett itt már egy modern infotainment-rendszer kapott helyet a maga 8,4 hüvelykes kijelzőjével, valamint stílusos gombjaival, amelyek között egy indítás/leállás páros is megjelenik. A gyártó korlátozott példányszámon gondolkodik, ennek megfelelően az eredeti Countach házon belüli jelzését (LP 112) veszik alapul, és mindössze 112 példányt dobnak majd piacra az új autóból, a piaci igénnyel azonban nem lesz nagy gondjuk, mert a hírek szerint már mindegyik iránt van komoly érdeklődő - igaz, ezek az autók valószínűleg a garázsban töltik majd életpályájuk nagy részét.

A hivatalos megjelenés jövőre esedékes, a pontos árakról egyelőre még nem beszélnek, ezeket később árulnák el.

Címkék: autó-moto, Lamborghini

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.