2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2023. Május 12. 15:36, péntek | Világ
Forrás: teraz.sk

Egy 391 kilós nő evakuálásához több tucat ember segítségére volt szükség

Egy 391 kilós nő evakuálásához több tucat ember segítségére volt szükség

A kórházba szállításhoz a nő lakásában több válaszfalat is le kellett bontani, és a padlót is fel kellett szedni, hogy a nőt a földszinten lévő ablakon keresztül ki lehessen juttatni.

Az északkelet-franciaországi mentőalakulatok szerdán logisztikai kihívást jelentő műveletet hajtottak végre, amikor kimenekítettek egy 391 kilogrammos nőt a lakásából, akit egészségügyi állapota miatt kórházba kellett szállítani.

A kimenekített személy egy amerikai nő volt, aki mintegy 20 éve él a Belgium és Luxemburg határához közeli Stenay városában - jelentette csütörtökön az AFP. A nő eddig elutasította az orvosi ellátást - tette hozzá a France 3 televízió.

A mentőszolgálat előkészületei, hogy kórházba szállítsák a nőt, mintegy három hónapig tartott.

A helyi hatóságok szerint ez volt az első ilyen bonyolult mentőakció Franciaországban: az ápolók és orvosok mellett a csendőrség tíz tagja és 40 tűzoltó, köztük néhányan a veszélyes környezetben végzett mentési műveletekre szakosodott egységből (GRIMP), valamint egy speciálisan túlsúlyos emberek számára felszerelt, Belgiumból kölcsönkapott bariátriai mentőautó is részt vett a munkában.

A kórházba szállításhoz a nő lakásában több válaszfalat is le kellett bontani, és a padlót is le kellett bontani, hogy a nőt a földszinti ablakon keresztül lehessen kimenekíteni.

A nap egy részében a beavatkozás helyszínét körülvevő néhány utcába nem lehetett bejutni. "A kiürítésre 13.30 és 14.30 között került sor" - közölte a Meuse megyei prefektúra.

A beteget végül mentőautóba szállították, és a nancyi sürgősségi osztályra vitték, ahol később el is látták.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.