2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. November 14. 08:51, szombat | Bulvár
Forrás: Glamour

Dr. Jill Biden, az új First Lady

Dr. Jill Biden, az új First Lady

Az elmúlt hét elnökválasztási eseményei véget értek, Joe Biden lesz az Egyesült Államok következő, sorban a 46. elnöke.

Biden több, mint harminc éven keresztül képviselte Delaware állam lakóit, majd ezt követően Barack Obama alelnökeként szolgált nyolc éven át.
Ahogyan az lenni szokott, nem csak az elnökök, de a First Ladyk is rendszerint nagy figyelmet kapnak Amerikában, (és persze szinte mindenhol a világban) kifejezetten igaz ez Jill Biden-re is, aki 231 évnyi hagyományt fog megtörni azzal, hogy nem csak First Lady-ként támogatja majd férje karrierjét, de a saját munkáját sem adja fel, továbbra is tanárként fog dolgozni.

A Glamour magazin cikke egy olyan nőt mutat be, aki amellett, hogy 43 éve férje mellett áll jóban-rosszban, a saját karrieréről sem feledkezett meg. Jill Biden négy diplomát és egy doktori címet szerzett, emellett pedig három gyermek anyukájaként is helyt kellett állnia.

Ahogy a legtöbben, a fiatal Jill sem találta meg egyből az útját, ugyanis előszőr divatkereskedelmet kezdett tanulni, amiről aztán hamar kiderült számára, hogy nem érdekli. Ekkor úgy döntött akkori párjával, Bill Stevensonnal, hogy a Delaware-i Egyetemen folytatják tanulmányaikat, ahol Jill angol szakra jelentkezett. A kapcsolatnak azonban hamarosan vége lett, ekkor Jill kihagyott egy évet, és modellkedni kezdett egy helyi ügynökségnél. Noha mindig is tudta, hogy nem ez lesz élete munkája, mégis ennek köszönheti, hogy ma First Lady-nek szólíthatjuk, hiszen így láthatta meg Joe Biden leendő nejét, amint egy busz plakátjáról tekint le rá. Joe megszerezte a nő telefonszámát, és 1975-ben randizni kezdtek, majd két év múlva összeházasodtak.

Jill Biden tanulmányai befejezése után, öt évig egy olyan pszichiátriai kórházban dolgozott, ahol fogyatékossággal élő fiataloknak tanított angolt, ezidő alatt pedig megszerezte két mesterdiplomáját is. Számos iskolában oktatott, mint például a Claymount-i középiskolában, majd a Delaware-ben is, ahonnan most, évekkel később leendő First Lady-ként készített kampányvideót férje elnökválasztása előtt.
Joe Biden úgy nyilatkozott nejéről a videóban, mint: „mindenki kedvenc tanáráról, aki önbizalmat ad, és aki miatt képesek vagyunk hinni önmagunkban. Ilyen First Lady lesz Jill Biden”.

Biztosan nem lehet könnyű Jill-nek megmaradnia ugyanannak a személynek, mint aki a First Ladysége előtt volt, főleg, hogy a korábbi elnökök feleségei is komoly diplomákkal rendelkeztek, mégis feladták a munkájukat. Nem is kell messzire visszatekintenünk, hiszen Michelle Obama is így tett, aki a Harvardon szerzett jogi diplomát, de szintén jogász végzettsége volt Hillary Clintonnak is, és Laura Bush – Jillhez hasonlóan – angolszakos mesterdiplomával rendelkezett, mégis mindannyian feladták korábbi karrierjüket, és teljes mellszélességgel férjük politikai pályafutását támogatták.

Laura Bush korábban úgy nyilatkozott: „az igazi kérdés nem az, hogy kellene-e fizetni a First Lady-nek azért, mert ő a First Lady – George W. Bush szerint nem kell – hanem, hogy folytathatták-e korábbi karrierjüket”.

Joe Biden azonban kiáll felesége döntése mellett és nem várja el azt, amit az eddigi elnökök feleségei tettek, azaz nem akarja, hogy Jill az Ő politikai karrierje miatt hagyja ott a tanítást. „Bármi is legyen, Jill folytatni fogja a tanítást az Észak-Virginia-i Állami Egyetemen, mint ahogy tette ezt nyolc éven keresztül, amíg Second Lady volt,” mondta az újdonsült elnök.

Nos, azt talán beláthatjuk, hogy Jill Biden sikerében valószínűleg Joe Biden is nagy szerepet játszik, hiszen támogatja, bíztatja feleségét, és nem várja el tőle a későbbiekben, hogy csakis First Lady feladatainak tegyen eleget.
Csodálatra méltó, hogy 69 évesen Dr. Jill Biden amellett, hogy még remekül is néz ki, büszkén támogatja férjét, és közben mégis megvalósítja önmagát, ezzel pedig sokunknak példát mutat és erőt ad.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.