2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Április 14. 10:35, péntek | Sport
Forrás: Teraz.sk

Döntetlenezett a Manchester United a Sevillával

Döntetlenezett a Manchester United a Sevillával

Két szerencsétlen öngól fosztotta meg a Manchester United labdarúgóit a Sevilla FC elleni győzelemtől az Európa Liga negyeddöntőjében.

Az EL rekorderével vívott 2:2-es hazai döntetlen után az angol csapat edzője, Erik ten Hag úgy nyilatkozott, hogy a visszavágó előtt 50:50 a továbbjutás esélye.

A United remekül kezdett, Marcel Sabitzer pontos találatai után a 21. percben már két góllal vezettek. Az osztrák középpályás tökéletesen helyettesítette az idei szezonban már 28 gólt jegyző Marcus Rashford-ot. A United csatára sérülés miatt nem léphetett pályára, felépülését még két hétre saccolják. A United másik kulcsjátékosa, Scott McTominay ugyanezen okból nem szerepelt a csapatban.

"Két öngólt kaptunk, amit óriási szerencsétlenségnek tartok. Meg kell barátkoznunk vele, más lehetőség nincs. A továbbjutás most mindkét csapat számára nyitott kérdés” – idézte az AFP Ten Hag-ot. A United mindkét góljának szerzője szerint a döntetlen nem olyan eredmény, amivel nem lehet élni. "Olyan meccs volt ez, mint egy hinta. Nyerni akartunk, volt elég helyzetünk. Irányítottuk, hogy mi történik a pályán, de két olcsó gólt kaptunk. Ha bizonyítani akarunk valamit, nem szabad az ilyesmit engednünk. Csalódott vagyok emiatt, de úgy gondolom, hogy 80 percig nagyon jól játszottunk, és erre kell építenünk” – jegyezte meg Sabitzer.

Az Old Traffordon a hazaiak voltak aktívabbak, Antony 12. percben leadott lövését hárította Yassine Bounou kapus, de két perccel később Bruno Fernandes találta meg Sabitzert a tizenhatos szélén két védő között, és lövése a kapuban kötött ki. A 21. percben már 2-0 volt az állás, amikor a vendégeknél ismét kudarcot vallott a lescsapda, Anthony Martial passzolt Sabitzer-hez, aki megszerezte a második gólt.

A Manchester a meccs legvégéig őrizte a vezetést, amikor is drágán megfizetett egy passzívabb védekezésért. A 84. percben Tyrell Malacia fejelte a saját kapujába Jesus Navas lövését, három perccel később pedig Youssef En-Nesyri keresztalbdája pattant Harry Maguire-ről De Gea kapujába. A hazaiak 10-en fejezték be a mérkőzést, ugyanis Lisandro Martinez a végén megsérült, az edző pedig már korábban mind az öt cserét kihasználta.

"Teljesítettük azt a célt, amiért Manchesterbe utaztunk. Az ellenfél kihasználta a hibáinkat, és gyors kontrákból két gólt lőtt. Nem alakult jól a meccs számunkra, de a második félidőben feljavultunk. Kiegyenlítettünk a játékot a pályán, és elkezdtünk nyomást gyakorolni a kapujukra. Ez a futball, a végéig játsszák. A szerencse ma ránk mosolygott" - mondta En-Nesyri.

Az andalúz csapat megerősítette, hogy van tapasztalata, amit ki kell használni, és soha nem szabad őket leírni. "Arról vagyunk ismertek, hogy mindig a végéig küzdünk, és soha nem veszítjük el a jó eredménybe vetett hitünket. Megmutattuk mentalitásunkat egy erős ellenféllel szemben a pályájukon, ahol nem könnyű játszani. Még versenyben vagyunk és várjuk a hazai visszavágót." – nyilatkozott Erik Lamela csatár.

A Sevilla európai szereplése kiváló, de a La Ligában küszködnek, és fontos pontokat kell gyűjteniük a szezon végéig. Jelenleg a 13. helyen áll a tabellán, és vasárnap fontos meccse lesz Valenciában.

Forrás: teraz.sk

Címkék: Európa liga, ManU

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.