2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Szeptember 02. 12:53, csütörtök | Kultúra
Forrás: Variety

Disney: hatvan új Európában készült sorozattal jön az óriáscég 2024-ig

Disney: hatvan új Európában készült sorozattal jön az óriáscég 2024-ig

A filmstúdió egyre gyakrabban nyúl az európai gyártók ötleteihez, a kivitelezést pedig hatvan új sorozat esetében vállalják a kontinensen dolgozó szakemberek – írja a Variety cikke.

Jan Koeppen, a Disney európai elnöke egy ágazati rendezvényen bejelentette, hogy cége egyre nagyobb mértékben akar exkluzív módon a Disney Plus szolgáltatása számára európai műsorokat gyártani. 2024-ig 60 ilyen új sorozatot fognak készíteni - minderről a Variety nevű ágazati magazin számolt be. A menedzser rámutatott, hogy már eddig is 16 eredeti helyi alkotást mutattak be, majd jelezték, hogy ezt a számot 2024-re 50-re növelik. Az európai kreatív közösségektől kapott visszajelzések miatt azonban úgy tűnik, hogy a legjobb úton haladnak afelé, hogy 2024-ig több mint 60 ilyen sorozatot tudjanak legyártani.

Az érintett produkciók közül néhány forgatása már javában zajlik. Az egyik mű Karl Lagerfeld világhírű divattervezővel foglalkozik majd, a 6 részes műsort Franciaországban fogják forgatni, az alapját a Raphaëlle Bacqué által írt önéletrajz jelenti majd, míg a producer a párizsi Gaumont filmstúdió lesz. A sorozatot Bacqué mellett Isaure Pisani-Ferry és Jennifer Have írják. A Sultan City-t Németországban fogják gyártani, a producer a Two Moons Pictures lesz. A komédia egy német-török család matriarchájáról szól majd, aki véletlenül egy alvilági csoport vezetője lesz és felfedezi, hogy neki és a lányának van érzéke ehhez az üzlethez.

Az Antoine Chevrollier által készített 4 részes Oussekine című dráma Malik Oussekine 1986. december 5-i halálát és azt követő eseményeket, többek között a család igazságért folytatott harcát dolgozza fel, a producer az Itinéraire Productions lesz. A 6 részből álló Sam – A Saxont Jörg Winger és a Big Window Productions forgatja, s Samuel Meffire valódi történetén alapul. A férfi az NDK első színes bőrű rendőre volt.

Címkék: Disney, európa, sorozatok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.