2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Január 05. 16:36, csütörtök | Sport
Forrás: -MM-

Darts: Michael Smith a világbajnok!

Darts: Michael Smith a világbajnok!

Michael Smith először lett a PDC világbajnoka. A kedd esti fináléban, a londoni Alexandra Palace-ben 7:4-re diadalmaskodott a holland Michael van Gerwen felett. Smith egyúttal elfoglalta a világelső helyét.

A harminckét éves Smith a harmadik vb-fináléjában végre elnyerte a címet. Egy évvel ezelőtt a skót Peter Wright győzte le, 2019-ben pedig az egy évvel idősebb Van Gerwentől kapott ki. Ez Anglia első bajnoki címe 2018 óta, amikor Rob Cross diadalmaskodott.

A finálé színvonalas volt, a nézők különösen a második szett harmadik legjében képedtek el, amikor mindkét játékosnak lehetősége volt arra, hogy a lehető leggyorsabban zárja a játékrészt. Van Gerwen azonban kihagyta a kilencedik nyilat, Smith viszont pontos volt a dupla tizenkettőn, így ő lett az első, aki az idei bajnokságon 9 nyíllal zárt egy leget.

A hollandot ez a pillanat nem törte meg, 3:2-re is vezetett, de később Smith kezébe vette a párharc irányítását.

"A sportkarrierem szempontjából ez a legnagyobb pillanatom. Nem hiszem, hogy valaha is bármivel túlszárnyalnám. Több címet is nyerhetek a jövőben, de a mai érzés örökre különleges lesz" - nyilatkozta Smith a meccs után a BBC-nek.

Van Gerwent tartották esélyesebbnek a találkozó előtt. Remek formában szerepelt a világbajnokságon, a negyed- és elődöntőben egy győztes szettet sem engedett ellenfeleinek. A döntő után viszont el kellett ismernie ellenfele kvalitásait. "Michael nagyon jól játszott. Megvoltak a lehetőségeim, de az utolsó szettben nem azt hoztam, amit akartam. Csak magamat okolhatom" - mondta a holland.

A döntő végeredménye:
Michael Smith - Michael van Gerwen 7:4

Forrás: cas.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.