2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. December 15. 10:26, péntek | Sport
Forrás: Pdc.tv

Darts: Kezdődik a Világbajnokság!

Darts: Kezdődik a Világbajnokság!

A 2023/24-es Paddy Power World Darts Championship pénteken kezdődik a londoni Alexandra Palace-ban, amikor a regnáló bajnok Michael Smith megkezdi címvédését a nagyszabású nyitóest zárómeccsén.

A 31. alkalommal megrendezésre kerülő darts-világbajnokságon a világ minden tájáról érkeznek játékosok, hogy megküzdjenek az áhított Sid Waddell-trófeáért. Idén az első számú kiemelt Smith vezeti a 96 fős mezőnyt.

A várva-várt darts-ünnepen - amely december 15-től a január 3-i döntőig tart - 24 debütáló játékos és 27 ország képviselteti magát a 2,5 millió font összdíjazású viadalon.

Smith a januári szenzációs győzelmével került a világsajtó címlapjára, amikor egy hihetetlen kilencnyilast produkált a "minden idők legjobbjának" nevezett legben, és 7-4-es sikert aratott Michael van Gerwen ellen.

"Még nem állok készen arra, hogy korábbi világbajnoknak nevezzenek" - jelentette ki Smith, aki az elmúlt öt világbajnokságból háromszor volt döntős.

"Most már tudom, hogy mi kell a győzelemhez, és tudom, hogy tudom hozni a legjobb formámat. Csodálatos lenne, ha csak a negyedik játékos lehetnék, aki egymás után többször tudna nyerni.

"Amikor visszavonulsz, az emberek néha elfelejtik, hogy megnyerted, de ha többször is megnyerted, akkor örökséget hagysz magad után, és én most ezt akarom elérni."

Az idei világbajnokság karácsony előtti időszakában kilenc napon át, december 15. és 23. között zajlanak majd az első és második fordulók.

A 2010-es második helyezett Simon Whitlock is részt vesz a verseny nyitónapján, aki Paolo Nebridával játszik a Gary Anderson elleni mérkőzés jogáért.

A kétszeres világbajnok Anderson 2023-ban örvendetes módon visszatért a régi formájába, és három ProTour-győzelmet szerzett, valamint a múlt hónapban a Grand Slam negyeddöntőjéig jutott.

Az 52 éves játékos 2014-2017 között rekordot jelentő 17 egymást követő mérkőzést nyert az Alexandra Palace-ban, és arra pályázik, hogy visszapörgesse az éveket, hogy ő legyen az első skót, aki harmadik világbajnoki koronáját is megnyeri.

"Ez a nagy dobás" - hangsúlyozta Anderson, aki fényes karrierje során öt Alexandra Palace-döntőben szerepelt.

"Ha nem tudsz felállni a világbajnokságra, akkor nem kellene játszanod a játékot!"

"Szerintem ez egy ragyogó torna lesz. Minden tudást és képességet fel kell használnod, amit az elmúlt 20-30 év alatt szereztél, és remélhetőleg minden összejön."

A második fordulóban a PDC Order of Merit legjobb 32 játékosa lép pályára, míg az első fordulóban a ProTour Order of Merit selejtezői a nemzetközi képviselőkkel mérkőznek meg.

Az első forduló december 21-én, csütörtökön ér véget, amikor a 2018-as győztes Rob Cross, a hetedik kiemelt Danny Noppert, a tavalyi elődöntős Gabriel Clemens és az első számú ausztrál Damon Heta lép színpadra.

A második forduló aztán december 23-án, szombaton, két szakaszon keresztül zárul, amikor a World Matchplay-győztes Nathan Aspinall hatodik alkalommal lép pályára az Alexandra Palace-ban.

A háromnapos karácsonyi szünetet követően a harmadik és negyedik fordulóra december 27-30. között kerül sor, a negyeddöntőre, az elődöntőre és a döntőre pedig január 1-3. között.

A végső győztesnek járó 500 000 font fődíj mellett a játékosok a Ballon d'Art trófeáért is versenyeznek, amelyet a címszponzor Paddy Power hozott létre annak a játékosnak, aki a legtöbb 180-at dobja az esemény során.

Az új díj a THE BIG 180 kampány legújabb eleme, amelynek keretében a Paddy Power 1000 fontot adományoz a prosztatarák-betegeket támogató Prostate Cancer UK-nak minden egyes, a 2023/24-es darts-világbajnokság során elért maximális dobás után.

Forrás: pdc.tv

Címkék: darts, PDC, Világbajnokság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.