2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2020. Július 01. 21:56, szerda | Sport
Forrás: Infocsallóköz összefoglaló

DAC-Slovan összefoglaló 1:3 (1:1)

DAC-Slovan összefoglaló 1:3 (1:1)

A DAC csapata a Slovant fogadta. Ez az összeállítás majdnem összejött a kupában is, de a DAC csapata rosszkor fáradt el. A sárga-kékek rövidzárlatát a Rözsahegy csapata kihasználta és bejutott a kupadöntőbe.

A Slovan elleni rangadó egy igazi presztízsmeccs ez még élvezetesebbé tette a hosszú idő után újra több ezer torokból szólhatott a nélküled.

I. félidő

A meccs elején inkább a Slovan térfelén zajlott a játék. A félig telt lelátókról megállás nélkül buzdították a csallóközi csapatot. Njie először szerepelt a kezdőben, ami bátor húzás volt Storcktól.

Rögtön a meccs elején, már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést a Slovan, de Jedlička bravúrosait védett.


A 13. percben Kalmár lőhetett kapura nagyon jó helyről, de nem vette át a labdát megfelelően és a kapu helyett a kapus kezében végezte a labda.

A 17. percben Divkovic szöglete a hosszú oldalra tekeredett és megtalálta Kalmár Zsolti fejét, aki könnyedén a kapuba fejelt. 1:0

A 19. percben Kalmár szabálytalankodott, a Slovan jó helyről lőhetett szabadrúgást, de Moha csak a sorfalat találta el. A kipattanót sem tudták érvényesíteni sem De Kamps, sem Moha.

A 21. percben Medved góljával egyenlített a Slovan. Nem kellett sokat várni a Slovan válaszára. 1:1

A 29. percben Schäfer lőhetett, de Greif résen volt.

A 32. percben fordíthatott volna a Slovan egy eladott labda után, de Jedlička védeni tudta. Bravúros megmozdulás volt.

A 35. percben Medved taposta meg csúnyán Bednár bokáját, Bodnár szemmel láthatóan nagy fájdalmak közepette hagyta el a pályát. Néhány percre rá Matúš Malý váltotta őt a pályán.

A 44. percben Divkovic lövését védte Greif. Az első félidő utolsó néhány percében kétszer is be tudta szorítani a Slovant a DAC csapata, sajnos eredménytelenül.

Az első félidőn is látszott, hogy ez a meccs egy igazi rangadó, amelyen mindkét csapat belead mindent, annak ellenére, hogy a meccsnek mér nem igazán volt tétje.

A hosszabbításban még Blackman kapott egy sárgát egy nagyon csúnya becsúszásért.

Az eső félidő pörgős volt, mind a két oldalon voltak helyzetek, egy-egy gól és rengeteg szabálytalanság.

II. félidő

A második félidőt egy óriási helyzettel kezdte a DAC. Balic indította Schäfert, de Greif védett. A kipattanót még egyszer rálőhette, de de fölé bombázott.

Njie egy távoli lövéssel próbálkozott a 47. percben, de Greif könnyedén hárított.

Az 52. percben Rabiu elég hevesen reklamált, hogy Balic szabálytalansága után a bíró nem mutatta fe a sárga lapot Balicnak. Rabiu kapott végül sárgát.

Az 55. percben Kalmár fordult és Bombázott a kapura, Greif óriásit védett. Ugyanabban a percben Jedlička is óriásit védett. A hazai szurkolók a kapus nevét skandálták hálájuk jeléül.

Az 58. percben óriási akciót dolgozott ki a Slovan. Jedlička újra brillírozott. A kontrából Divkovic lőhetett a Slovan kapujára, de mellé gurított. Mindkét csapaton látszott, hogy ki vannak éhezve a győzelemre.

Njie és Malý a meccs első 60 percében nagyon jól játszottak, annak ellenére, hogy idáig nem sokat láttuk őket a pályán.

A 60. Percben Divkovicot nagyon szépen indították, de a horvát mellé bombázott. Óriási helyzetek voltak mindkét oldalon és irdatlan iramban folyt a mérkőzés.

A 64. percben cserélt a Slovan Strelec helyére De Marco érkezett. Ez volt a Slovan első cseréje.

A 66. percben Medvedet kellett levinni a pályáról sérülés miatt. Egy rövid ideig emberhátrányban játszott a Slovan. Egy percre rá beállt Nono.

A 69. percben Bajricot könyökölte le Ramirez, sárga lapot kapott jutalmul.

Blackman szépen vitte be a tizenhatos elé a labdát, Divkovic lőhetett kapura, de Greif újra résen volt.

A 72. percben Njie jött le a pálíáról, Fábry váltotta.

A 70. perc után kicsit alábbadtak a csapatok az iramból, de összességében nagyon élvezetes meccset láthattunk. Medved ápolása után már nem pörögtek fel újra a csapatok.

A 75. percben a Slovan újra cserél. De Kampsot váltja Ratao.

A 79. percben Kalmár készítette le Balicnak a labdát. Balic kapásból a kapu mellé bombázott.

A 80. perc környékén kicsit elszabadultak az indulatok, miután a bíró szabadrúgást ítélt a Slovannak.

Moha fordított a 83. percben Abena gyengécske beadsából. Egy pillanatra megtorpant a DAC védelme. 1:2

A 87. percben bejött Sharani. Schäfer befejezte.

A meccs vébefelé sem maradt alább a DAC játékkedve, de a lövések rendre elakadtak.

A 93. percben Moha még megadta a kegyelemdöfést. A DAC mindent egy lapra tett fel az utolsó másodpercekben. Ez még egy Moha-gólt eredményezett. 1:3

Egy rövidzárlat kellett ahhoz, hogy a Slovan a második félidőben fordítson. A DAC játékára így sem lehet panasz. Nagyon jó iramú meccset láthattunk. A döntetlen talán igazságosabb lett volna, de a foci már csak ilyen. Öröm az ürömben, hogy a DAC már egy meccsel ezelőtt biztosította a dobogót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.