2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2020. Június 17. 20:02, szerda | Sport
Forrás: Infocsallóköz

DAC-Rózsahegy összefoglaló

DAC-Rózsahegy összefoglaló

Ma 18:00-tól a Rózsahegy együttesét fogadta a DAC csapata. A sárga-kék gárda a hétvégi 5:0-s győzelem után biztosan jó kedvvel lépett a MOL Aréna gyepére.

A DAC a mai döntetlennel egy nagyon pici lépéssel közelebb került a kupadöntőhöz, de nyugodtabbak lennénk, ha maradt volna az első félidőben beállított 1:0-s különbség.

I. félidő

A mérkőzésbe aktívabban lépett be a Rózsahegy csapata. Almási már a 4. percben megszerezhette volna a vezető gólt a Rózsahegynek. Méghozzá sarokkal.

Az első félidő legnagyobb pillanata a 10. percben jött el, amikor Schäfer a tizenhatos jobb sarkától megindult és a védők között úgy vitte a labdát, hogy csak néztek. Kapura lőtt és megszerezte a vezetést a DAC-nak. 1:0

A 14. percben Ramirez rázta le védőjét és még a kapust is átlőtte, de a labda a kapufát találta csak el.

A 18. percben Ramirez újra óriási lehetőséghez jutott, lényegében újra egyedül törhetett kapura, de későn tudta ellőni a labdát.

A 28. percben Schäfer lőtt óriásit. A labda a vinkliről pattant ki.

A 44. percben a sérült Kostadinovot cserélte a Róozsahegy. Filinský jött a helyére.

A hosszabbításban a Rózsahegynek még sikerült felépítenie egy akciót, majd egy szabadrúgást, de nem lett belőlük veszélyes helyzet.

Nagy tempóban zajlott az egész félidő. A DAC az első néhány percen kívül uralni tudta a pályát, nem hagyott sok teret az ellenfélnek. Labdabirtoklásban és kapura tartó lövésekben is verte a Rózsahegy csapatát. Látszik, hogy a Rózsahegy minőségibb ellenfél, mint a Nagymihály volt. A Rózsahegy aktív volt a támadásokban és dolgozott ki ígéretes akciókat, de a befejezésekben alul maradt.

Az első félidő számokban:
Lövések száma: 7-7
Kapura tartó lövések: 4-1
Labdabirtoklás: 59%-41%

II. félidő

A második félidő elején Bednár cserélte Divkovičot

A 46. percben ígéretesen tört be a DAC a Rózsahegy tizenhatosába, de Davis lapos visszapassza elkerüli az összes DAC játékost.

A 48. percben Andrej Fábry lövi mellé kb. 20 méterről.
Közben a Rózsahegyi Múdry kapott egy sárgát

A félidő első öt percében inkább a Rózsahegy térfelén folyt a játék. A DAC nem nagyon engedte szóhoz ellenfelét.

Az 51. percben Ramirez szépen kiette a labdát Fábrynak, de a támadó csak az oldalhálót találta el.

53. percben a rózsahegyiek jutottak szöglethez, de a beadás elszállt a fejek felett.

Simic az 54. percben veszélyesen csúszik be a DAC tizenhatosának határán. A bíró jóindulatán múlt csak, hogy nem lőhetett a Rózsahegy tizenegyet.

A 62. percben Blackman beadásába ért bele egy rózsahegyi védő, majdnem a kapuba pattan a labda.

A 63. percen gólt szerez a DAC. A góllövő Simic viszont tagadhatatlanul lesen volt, amit nagyon jól tudott, egy pillanatig sem reklamált.

A 64, percben Ramirez nagyon ügyesen passzolta vissza a labdát Kalmárnak a tizenhatos jobb oldaláról, már szinte azt alapvonaltól. Kalmár kapura tudott lőni, de a rózsahegyi kapus bravúrosat védett. Még Kalmár is elismerően lepacsizott vele.

Vida Máté küldte messziről a kapura a 68. percben, de mellé bombázott.

70. percben Schäfer jut labdához, Kalmárnak adja, Kalmár az ötös vonal jobb sarkáról lő, de újra óriásit véd a rózsahegyi kapus.

72. percben Almásit cseréli Kmeťre a Rózsahegy edzője.

A 73. percben Blackman kap sárgát, aki Gerecet állította meg szabálytalanul.

A 75. percben Kalmár kap sárgát reklamációért, egyben szabadrúgáshoz jut a DAC Kalmár lehúzásáért.

A 79. percben Boateng és Sharani érkezik a pályára Fábry és Ramirez helyett. Egy percre rá a Rózsahegy is cserélt.

A 82. percben óriási helyzetet hagyott ki a Rózsahegy. Kmeť lőtt fölé. A Rózsahegy óriási lehetőséget baltázott el.

A 84. percben a csereként beállt Brenkúst teljesen egyedül hagyta a DAC vétele a tizenhatos vonalának magasságában. Brenkús nem hagyta ki a lehetetlent. 1:1

A másik oldalon Sharani fejelte a labdát kapura, de csak a kapufát találta el. A kipattanót még Kalmár lőhette kapura, de nem találta el azt.

A második félidőben is elég jó tempóban játszott a két együttes. A DAC megtartotta domináns szerepét, sokkal többet folyt a játék a Rózsahegy térfelén. A Rózsahegy kivárásra játszott, várta a DAC hibáját, amiből gólt szerezhet és szerzett is. Azt viszont kijelenthetjük, hogy Bernd Sotrck csodát művelt a csapattal. Nagyon jó meccset láttunk. Kár, hogy nézők nélkül.


A második félidő számokban:
Lövések száma: 11-3
Kapura tartó lövések: 2-1
Labdabirtoklás: 61%-39%

Dac-Rózsahegy 1:1 (1:0)

DAC:Jedlička - Blackman, Kružliak, Šimić, Davis - Vida, Schäfer - Fábry (79. Sharani), Kalmár (K), Divković (46. Bednár) - Ramirez (79. Boateng)
Rózsahegy:Macík - Čurma, J. Maslo (K), Mrva (80. Madleňák) - Ďungel (72. Kmeť), Kostadinov (44. Filinský), Múdry (80. Brenkus), Takáč, Mojžiš - Regáli, Almási (72. Gerec)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.