2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2023. Június 08. 08:31, csütörtök | Kzélet
Forrás: teraz.sk

Csütörtökön és pénteken is számíthatunk zivatarokra

Csütörtökön és pénteken is számíthatunk zivatarokra

Az intenzív esőzések hatására a kisebb patakoknak átmenetileg megemelkedhet a vízszintje, és a patakokon kívül árvízi jelenségek (lejtőkön lezúduló víz, iszapömlés, pincék, aluljárók elöntése) is előfordulhatnak.

Csütörtökön és pénteken Szlovákia-szerte is kell zivatarokra számítani. Erre figyelmeztet a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ), amely elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Erről a honlapján tájékoztat.

A meteorológusok szerint zivatarok, intenzív záporok és hevesebb esőzések is előfordulhatnak. A zivatarokhoz felhőszakadás társulhat, amelynek intenzitása félóránként 20-30 milliméter, a széllökések 65-75 kilométer/órás sebességgel és jégesővel. "Záporokkal vagy esővel szórványosan 35-50 milliméteres csapadékösszeg várható 24 óra alatt - közölte az SHMÚ.

Az intenzív esőzések hatására a kisebb patakokon átmenetileg megemelkedhet a vízszint, a patakokon kívül pedig árvízi jelenségek (lejtőkön lefolyó víz, sárlavina, pincék, aluljárók elöntése) léphetnek fel. "A szél kisebb károkat okozhat a növényzetben és az épületekben (faágak letörése, gyengébb fák kidőlése, kisebb károk az épületek tetején)" - közölték a meteorológusok. A jégeső károsíthatja a növényzetet. Az utakon egybefüggő jégesőréteg átmenetileg korlátozhatja a közúti közlekedést.

A figyelmeztetések ideiglenesen szombat (június 10.) éjfélig vannak érvényben.

Forrás: teraz.sk

Címkék: eső, idő, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 15. 16:40, péntek | Kzélet

A fogadóirodák szerint születhetnek meglepetések a választások során

Az összes nagy fogadóiroda szerint a Smer a választások favoritja, de a bukmékerek szerint a meglepetés máshol érhet minket.

2023. Szeptember 14. 11:38, csütörtök | Kzélet

Az infláció tovább csökken, augusztusban 8,9%-ot ért el

Az élelmiszerárak növekedési üteme ötödik hónapja lassult, augusztusban 13,6%-kal voltak drágábbak éves szinten. Az áremelkedés üteme mind a kilenc összetevő esetében mérséklődött.

2023. Szeptember 12. 09:31, kedd | Kzélet

Egy hidegfront közeledik Szlovákia felé

Szlovákiában az elmúlt napokban meleg és napos időnek örülhettünk. Mindez azonban hamarosan megváltozik. A nyár lassan, de biztosan a végéhez közeledik, hirtelen időjárásváltozásra és lehűlésre számítunk.

2023. Szeptember 06. 10:50, szerda | Kzélet

Jelentősen emelkednek a szociális és egészségügyi járulékok, itt vannak az új összegek

Az vállalkozók 2024-ben kénytelenek lesznek mélyebben a zsebükbe nyúlni, mivel újra emelkedni fognak a szociális és egészségügyi járulékok.