2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2023. Június 08. 08:31, csütörtök | Kzélet
Forrás: teraz.sk

Csütörtökön és pénteken is számíthatunk zivatarokra

Csütörtökön és pénteken is számíthatunk zivatarokra

Az intenzív esőzések hatására a kisebb patakoknak átmenetileg megemelkedhet a vízszintje, és a patakokon kívül árvízi jelenségek (lejtőkön lezúduló víz, iszapömlés, pincék, aluljárók elöntése) is előfordulhatnak.

Csütörtökön és pénteken Szlovákia-szerte is kell zivatarokra számítani. Erre figyelmeztet a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ), amely elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Erről a honlapján tájékoztat.

A meteorológusok szerint zivatarok, intenzív záporok és hevesebb esőzések is előfordulhatnak. A zivatarokhoz felhőszakadás társulhat, amelynek intenzitása félóránként 20-30 milliméter, a széllökések 65-75 kilométer/órás sebességgel és jégesővel. "Záporokkal vagy esővel szórványosan 35-50 milliméteres csapadékösszeg várható 24 óra alatt - közölte az SHMÚ.

Az intenzív esőzések hatására a kisebb patakokon átmenetileg megemelkedhet a vízszint, a patakokon kívül pedig árvízi jelenségek (lejtőkön lefolyó víz, sárlavina, pincék, aluljárók elöntése) léphetnek fel. "A szél kisebb károkat okozhat a növényzetben és az épületekben (faágak letörése, gyengébb fák kidőlése, kisebb károk az épületek tetején)" - közölték a meteorológusok. A jégeső károsíthatja a növényzetet. Az utakon egybefüggő jégesőréteg átmenetileg korlátozhatja a közúti közlekedést.

A figyelmeztetések ideiglenesen szombat (június 10.) éjfélig vannak érvényben.

Forrás: teraz.sk

Címkék: eső, idő, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 18:28, szerda | Kzélet

M. ŠIMKOVIČOVÁ: Az STVR függetlenebb lesz, mint az RTVS

Épp a Východná Fesztivált szervezzük, amely csütörtöktől vasárnapig tart. Már nagyon várom, és népviseletbe öltözve fogok oda ellátogatni - mondta a miniszter a TASR TV-nek.

2024. Július 01. 09:51, hétfő | Kzélet

A gyermek sürgősségi osztályok működése rövidül, tíz közülük megszűnik

Ezek a galántai, kassa vidéki, mezőlaborci, miavai, námesztói, vágújhelyi, pöstyéni, rózsahegyi, kisszebeni és szenicei járások sürgősségi osztályai.

2024. Június 20. 10:40, csütörtök | Kzélet

A képviselők a médiaszolgáltatási törvény módosítását tárgyalják

Az RTVS módosításairól szóló vita korlátozott, legfeljebb 12 órán keresztül tarthat.

2024. Június 11. 10:09, kedd | Kzélet

Vége a veszélyes időjárásnak, azonban kellemetlen változás vár ránk

Véget ér a néhány napos esős és viharos időjárás térségünkben, de a változás nem lesz túl kellemes.