2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Július 12. 12:46, kedd | Kzélet
Forrás: Napunk

Csenger Tibort indítja a Szövetség Nyitra megyében

Csenger Tibort indítja a Szövetség Nyitra megyében

Mint kiderült, a párt önállóan indul a közelgő megyei választásokon, legalábbis Nyitra megyében biztosan. A Nyitra megyei tanács már el is fogadta a járások által delegált jelöltek névsorát.

Sajtótájékoztatót tartott a Szövetség a komáromi Tiszti Pavilon udvarán, ahol bejelentették a Nyitra megyei jelöltek nevét, valamint hogy Csenger Tibort küldik harcba a megyefőnöki posztért. A párt jelenlegi megyei frakcióvezetője, Farkas Iván azt is elmondta, bizakodva tekint a közelgő választásokra, a Szövetségnek szerinte komoly esélye van növelni a jelenlegi, 13 fős frakció létszámát. A polgármester akár egy 18-19 főt biztosító eredményt is el tud képzelni. “Ehhez persze az kell, hogy a polgárok eljöjjenek választani,” tette hozzá.

Forró Krisztián pártelnök mindenképp a régiókra szeretné helyezni a hangsúlyt: “A Szövetség ereje a régiókban van,” mondta. A párt egyébként nem áll rosszul a helyi politikusok számát tekintve, az ország harmadik legtöbb polgármesterét, megyei képviselőjét és alelnökét adja. Forró továbbá hozzátette, ahol a magyar közösség komoly erőnek számít, ott a párt önállóan indul, ilyen például Nyitra megye is. Elmondása szerint az országos politika nem fordít kellő figyelmet a déli régiók felé, ezért is fontos, hogy az őszi választásokon még erősebb képviseletek jöjjenek létre mint helyi, mint pedig megyei szinten. Az egységes magyar párt vezetője méltató szavakkal illette továbbá Csenger Tibort, aki a megyeelnöki posztért száll ringbe novemberben. Csengernek van tapasztalata a megyei politizálást illetően, az elmúlt időszakban alelnöki pozíciót töltött be a Nyitra kerületi Parlamentben. „igazi LokálpatriótA, vállalkozóként pedig hasznos menedzseri és csapatépítési tapasztalatokra tett szert,” mondta Csengerről Forró Krisztián.

„Ez egy óriási előny, amit a közösségünknek ki kell tudnia használni,” hangsúlyozta a pártelnök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.