2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Szeptember 10. 13:18, csütörtök | Bulvár
Forrás: Blikk.hu

Csányi Sándor is megszólalt az SZFE-botrány kapcsán

Csányi Sándor is megszólalt az SZFE-botrány kapcsán

A neves színész is kifejezte véleményét a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül zajló dolgok kapcsán. Csányi szerint a legjobb megoldás egy kompromisszum lenne.

Mivel az újságírói megkereséseket a színész visszautasította, közösségi oldalán reagált az eseményekre.

Csányi mindjárt az elején leszögezte: nem ért a politikához, nem foglalkozik vele, nem is érdekli. „Csak most már annyi minden érinti a mi szakmánkat, ami át van hatva ugyan politikával, de nem egy az egyben politika, hanem rengeteg szakmai kérdés is felmerül,” folytatta. Videójában azonban szükségesnek tartja megvédeni az egyetemen tanító tanárokat és az ott tanuló diákokat egyaránt.

Reagált arra a vádra is, hogy az iskolában ideológia képzés folyik, elmondása szerint sosem beszéltek politikáról az iskola falai között, semmiféle ideológia képzésről nem volt szó, sőt ő maga azt sem tudta, ki van kormányon, amikor oda járt.
„Az a vád is érte a tanárokat, hogy ezt a főiskolát egy szűk baráti kör vezeti. És ez igaz” – mondta Csányi, akinek a különféle összeesküvés-elméleteken túl az jutott az eszébe ennek kapcsán, hogy lehet, azért vezetik ezek az emberek az intézményt, mert értenek hozzá. A színész lelkesen beszélt az ott tanító pedagógusokról, szerinte energiát és időt nem sajnálva, szenvedéllyel végzik munkájukat. Elismerően szólt a diákokról, mondván lenyűgözőnek tartja, mennyire intelligensen, visszafogottan és elegánsan megszervezve csinálják dolgukat, valamint örül, hogy nem lettek egyszeriben szabadságharcosok, akik csak üvöltözni tudnak.

„Csodálatos látni, hogy a gyűlölködésre tudnak értelmesen, intelligensen és szellemesen válaszolni. És én azt gondolom, ez az útja annak, hogy valahogy ezt a harcot meg lehessen nyerni, amiről én azt gondolom, a legjobb az lenne, ha tudna valamiféle kompromisszum születni. És én tudom, hogy erre nagyon kevés az esély, és hogy nem közelednek az álláspontok, de valahogy mégiscsak az lenne a jó, ha meg tudna a két fél állapodni és elkezdődhetne végre az oktatás. Szóval, hajrá!” – zárta mondandóját a videóban Csányi.

How to Share With Just Friends

How to share with just friends.

Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.