2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2023. Március 01. 16:56, szerda | Sport
Forrás: Cas.sk

Csalással vádolják Boráros Gábort

Csalással vádolják Boráros Gábort

A cseh és szlovák szervezetek jelenleg a szombati Fabriq MMA 2 rendezvény főmérkőzésevel foglalkoznak, amelyen Boráros Gábor és Kirill Medvedovszkij küzdött meg egymással.

Hirtelen változások következtek be a szorzókban a fogadóirodáknál nem sokkal a meccs kezdete előtt, közben csak a 2. menetben rögzítettek megemelt fogadásokat Gábor győzelmére. Végh Attila - a Fabriq szervezet alapítója - már nyilatkozott a nyugtalanító esetről.

A szorzó Boráros győzelmére az első menetben először 1,4 és 1,5 között mozgott. Közvetlenül a meccs kezdete előtt ez az arány az 1,8-as érték körül volt. A második menetben viszont a szorzó erősen lecsökkent. Ezt a jelenséget általában egy bizonyos eseményre tett túlzott fogadások okozzák. Ebben az esetben a legtöbben Gábor második menetbeli győzelmére fogadtak.

Az esélyesnek tartott Boráros hanyag kezdése után felerősödtek a találgatások, hogy elcsalta a meccset. Sok rajongó és szakértő szerint szuperesélyesként már néhány másodperc után könnyedén meg kellett volna birkóznia egy jelentősen gyengébb ellenféllel. Mindketten a 88 kg-ig terjedő súlycsoportba tartoztak, de az ukrán származású izraeli mindössze 81, míg Gábor 87,7 kg-ot nyomott.

Medvedovszkij pillanatnyilag nem is tűnik profi harcosnak jelenlegi alkatát tekintve. Ellenfele azonban mindent megtett - táncolt, szórakozott - hogy ne a lehető legrövidebb időn belül vessen véget a meccsnek. Passzívan túlélte az 1. menetet és csak a másodikban kezdett bele. 9 másodperc alatt egy mélyrúgással lefektette az ellenfelet. A viadal hivatalosan is technikai kiütéssel ért véget Medvedovszkij térdsérülése miatt.

„A mérkőzés a tervek szerint zajlott. Szerettem volna élvezni, pályafutásom során ritkán kóstoltam bele a 2. vagy 3. mentbe. Pontosan így képzeltem el” – mondta Boráros a meccs utáni sajtóközleményben. A legtöbben azonban nem értenek vele egyet. Az interneten nyíltan írnak "manipulált meccsről" vagy az "MMA szégyenéről".

„A mérkőzés valóban furcsán nézett ki. De Borárosnál szinte minden furcsa. Mostanában nem edzett, így a helytelen életmód is utalhatott manipulációra. Nem ez lenne az első alkalom. Ha valaki a színfalak mögött tud róla, jó fogadási tippként használhatta” – mondta a Nový Čas-nak egy magát megnevezni nem kívánó, kulisszák mögötti MMA-elemző, Gábor egykori munkatársa.

Maga Boráros még a lapnak nem nyilatkozott. A meccsen szép csomagot vesztett fogadóiroda azonban már elkezdett foglalkozni az üggyel: „Szokatlan módon ismétlődő fogadásokat rögzítettünk Boráros 2. menetbeli győzelmére és a 2. menet végeredményére. A Tipsportnál minden körülményt ellenőrzünk ezekkel a fogadásokkal kapcsolatban. A következtetést a szerencsejáték-törvényben foglaltak szerint a következő napokban értékeljük. Az ügy megoldása folyamatban van, ezért egyelőre nem tudok többet mondani” – mondta Filip Timár a Tipsporttól.

A Nový Čas ezzel összefüggésben megkereste magát Borárost, de Végh Attilát is, aki a Fabriq MMA szervezet alapítója. „Bevallom, amikor az első menetet láttam, azt hittem, hogy Gábor túl óvatos, de ezt azzal magyaráztam, hogy néhány hét múlva az Oktagonban harcol. Ha bebizonyosodik, hogy csalásról van szó, akkor ennek fényében járunk majd el, amelyek Gáborra és a Fabriq-ra is vonatkoznának, de jelenleg arra várunk, hogy mi lesz a nyomozás vége" – értékelt Végh a Nový Čas-nak.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Gábor képes lenne-e ilyesmire, ékesszólóan válaszolt: "Őszintén remélem, hogy ez nem igaz."

Forrás: cas.sk

Címkék: Boráros Gábor, MMA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.