2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Április 25. 14:53, kedd | Koronavírus
Forrás: Teraz.sk

COVID-19: Kötelező a teljes oltottság azoknak, akik az USA-ba szeretnének utazni

COVID-19: Kötelező a teljes oltottság azoknak, akik az USA-ba szeretnének utazni

A korlátozások nem vonatkoznak az Egyesült Államok állampolgáraira, állandó lakosaira, a bevándorlókra és a 18 év alatti gyermekekre.

A felnőtt utazóknak be kell oltaniuk magukat a COVID-19 ellen, mielőtt belépnek az Egyesült Államokba. Negatív teszteredmény nem szükséges. A hírről a Szlovák Köztársaság Külügyminisztériuma tájékoztatott a honlapján.

Az a személy, akit legalább két hete beoltottak egyszeri oltóanyaggal, vagy egy kétadagos vakcina második adagjával, illetve az AstraZeneca vagy a Novavax teljes vakcinasorozatával, vagy egy második adaggal különböző gyártók kombinált vakcinájából, az teljesen beoltottnak minősül.

"Az Egyesült Államok nem korlátozza a védőoltások érvényességét. Ez azt jelenti, hogy ha az utazó megfelel a fent felsorolt ​​feltételeknek, annak ellenére is beléphet az USA-ba, hogy az oltási bizonyítványát itthon érvénytelennek minősítik" - magyarázta a minisztérium. A korlátozások nem vonatkoznak az Egyesült Államok állampolgáraira, állandó lakosaira, a bevándorlókra és a 18 év alatti gyermekekre.

A nem teljesen beoltott személyeket az országba való belépés után három-öt nappal COVID-19-tesztnek kell alávetni, vagy hét napig önkéntes izolációban kell maradniuk. "Ha egy ilyen személy 60 napnál tovább tervez az Amerikai Egyesült Államok területén tartózkodni, akkor megkövetelhetik, hogy teljes körű védőoltást kapjon az Amerikai Egyesült Államokban" - tette hozzá a minisztérium.

Forrás: teraz.sk

Címkék: Covid-19, usa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.