2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Május 03. 21:40, kedd | Kzélet
Forrás: ma7.sk • -MP-

Bugár Béla kilépett a Szövetségből

Bugár Béla kilépett a Szövetségből

Bugár Béla, az MKP és a Híd korábbi elnöke ma bejelentette: távozik a közös pártból. A politikus közösségi oldalán közzétett írása nagy port kavart a szlovákiai magyar politikai palettán.

Bugár bejegyzésében fő indokként úgy indokolta: “nem tud azonosulni a pártban uralkodó politikai stílussal.” A reakciók természetesen nem várattak magukra. Forró Krisztián, a Szövetség elnöke cselt lát a döntés mögött, legalábbis a MA7.sk-nak adott válaszából érezni a gyanakvást.

A pártelnök szerint ugyanis épp most fogadták el a Szövetség belső működési szabályzatát, „előre mozdultak a dolgok”, megegyeztek a kiemelt települések jelöltjeivel kapcsolatban is.

Sólymos László: Sajnálom, hogy erre sor került
“Nagyon sajnálom, hogy erre sor került!” nyilatkozta Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke Bugár kilépéséről. Az OT-elnök így nyilatkozott a dologról: „Szerintem a Szövetségnek szüksége van olyan kaliberű emberekre, mint Bugár Béla. Ez egyértelmű! Ha valaki ezt nem akarja megérteni, átérezni, azt a benyomást kelti, mintha nem akarná, hogy ez a párt működjön!”

A MA7.sk cikkéből idézünk:

Sólymos szerint „néhol a kicsinyes, egyéni érdekek kerekedtek felül a közös érdeken”, ez vezetett Bugár Béla távozásához. Azok a „percemberek” – fogalmazott, akik egyéni érdekeiket tartják szem előtt veszélyeztetik a Szövetség közös sikerét. Sólymos ugyanis attól tart, ha folytatódik a kiszorítósdi, akkor a közös párt legfontosabb célja, azaz, hogy hatékony képviselete legyen az itt élő magyarságnak, elérhetetlenné válik. A párt nem lesz működtethető! Sólymos szerint teljesen mindegy, éppen melyik platform akarja kiszorítani a többieket. Mintegy 500 olyan település van Szlovákiában – mondta, ahol a Szövetség jelölteket állíthat. A párt létét veszélyezteti, ha a felek nem tudnak megegyezni.

Ha minden igaz, Bugár Béla számára az utolsó csepp az volt abban a bizonyos pohárban, amikor az MKP somorjai alapszervezete szinte teljesen kiszorította a jelöltállítás folyamatából - és végeredményéből - a másik két párt önkormányzati szereplőit. „Ha ez így fog működni a Szövetségben, nem fogjuk tudni teljesíteni azokat az elvárásokat, amelyekért ez a párt létrejött. Amennyiben a tendencia folytatódik, amennyiben a felek nem tudnak túllépni saját önös érdekeiken, további kilépések várhatóak,” állítja Sólymos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.