2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Július 22. 17:00, szerda | Világ
Forrás: MTI

Budapesten tárgyalt a magyar és a szlovák védelmi miniszter

Budapesten tárgyalt a magyar és a szlovák védelmi miniszter

Benkő Tibor és Jaroslav Naď kifejezték azon meggyőződésüket, hogy Közép-Európa biztonságáért közösen kell fellépni.

A tárgyalásokat követő sajtótájékoztatón Benkő Tibor, a honvédelmi tárca vezetője azt mondta: egyformán látják, érzik, tapasztalják, mi történik a nagyvilágban és Európában. Ezekkel a kihívásokkal szemben pedig csak közös erővel, közös akarattal, közös munkával tudnak sikeresen védekezni - tette hozzá.

Jaroslav Nad' jelezte, hogy a Magyarország által - Közép-Európa biztonsága érdekében - létrehozandó, hadosztály szintű parancsnokság előkészítő munkáiban Szlovákia is szeretne aktívan részt venni.

Emellett abban is megállapodott a két miniszter, hogy minél előbb aláírják a közös légtérfelügyeletről szóló megállapodást.

Benkő Tibor közölte: Magyarország és Szlovákia is nagy lépéseket tesz a haderőfejlesztésben, különböző projektek indultak, amelyek közös megvalósításáról is tárgyaltak.

Jaroslav Nad’ védelmi miniszter külön hangsúlyozta, hogy nemcsak védelmi miniszterként, hanem a Szlovák Köztársaság kormányának tagjaként érkezett, hogy igazolja a két ország közötti jó kapcsolatokat. Elmondta: kedden és szerdán hasznos, tárgyilagos tárgyalásokat folytattak, amelyek során az Európai Unión, a NATO-n, a visegrádi együttműködésen belüli, valamint a kétoldalú kapcsolatokról is egyeztettek. Kiemelte: a védelmi politika és ipar területén is több együttműködési lehetőségről, közös projektről tárgyaltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.