2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Február 17. 12:42, péntek | Bulvár
Forrás: euronews.com

Bruce Willis családja képet osztott meg a demenciában szenvedő színészről

Bruce Willis családja képet osztott meg a demenciában szenvedő színészről

Közel egy évvel ezelőtt jelentette be Bruce Willis családja, hogy a színészt afáziával diagnosztizálták, ezért felhagy a filmezéssel. Az állapota azóta tovább romlott. A színészről közzétett fénykép a cikkben található.

A 67 éves színész családja csütörtökön közzétett közleményében azt állította, hogy Willisnél a frontotemporális demencia (FTD) pontosabb diagnózisa van. „Bár ez fájdalmas, megkönnyebbülés, hogy végre világos diagnózist kaptunk” – áll a közleményben. "Az FTD egy olyan kegyetlen betegség, amelyről sokan nem is hallottunk, mégis bárkit utolérhet.” – olvasható az euronews.com oldalán.

Az FTD a demencia nem gyakori típusa, amely viselkedési és nyelvi problémákat okoz.

Tavaly márciusban Willis családja azt mondta, hogy afáziája hatással volt kognitív képességeire., és a betegség következményében elvesztette a beszéd megértésének és kifejezésének képességét. Családja csütörtöki nyilatkozatában azt mondta, hogy a kommunikációs nehézség csak az egyik tünete a frontotemporális demenciának.
"Ma nincs kezelés a betegségre, de reményeink szerint ez változhat az elkövetkező években" - olvasható a közleményben. "Bruce állapotának előrehaladtával reméljük, hogy a média minden figyelme arra irányul, hogy fényt derítsen erre a betegségre, amely sokkal több figyelmet és kutatást igényel."

A nyilatkozatot a Frontotemporális Degeneráció Egyesületének honlapján tették közzé, amit később Willis felesége, Emma Heming Willis, volt felesége, Demi Moore és öt gyermeke, Rumer, Scout, Tallulah, Mabel és Evelyn is megosztott. Négy évtizedes pályafutása alatt Willis filmjei több mint 5 milliárd eurót kerestek a világszerte. Olyan híres filmekben szerepelt, mint a Drágán add az életed! sorozat, Hatodik érzék vagy éppen az Az ötödik elem.

forrás: euronews.com
kép forrása: wikimedia.org / Gage Skidmore

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.