2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Február 27. 21:06, szombat | Kzélet
Forrás: TASR

Bővült az oltásra jogosult csoportok száma

Bővült az oltásra jogosult csoportok száma

Az AstraZeneca vakcinát mostantól új embercsoportok is megkaphatják. A jövő hét során 27,000 szabad terminust írnak ki 18 és 55 közötti emberek számára.

A vakcinát mostantól a pedagógusokon kívül az elárusítók, a kalauzok, a személyi forgalomban dolgozó vonatvezetők, a tömegközlekedés sofőrjei és ellenőrei, a taxisok, a repülőgépek személyzete is megkaphatják. A TASR hírügynökséget Zuzana Eliášová, az Egészségügyi Minisztérium szóvivője tájékoztatta.

„Az oltás az egyetlen ismert és megbízható gyógymód a COVID-19 ellen. Az AstraZeneca társaságtól beszerzett vakcina mennyisége lehetővé teszi számunkra, hogy aktualizálhatjuk az oltási stratégiánkat úgy, hogy további embercsoportok is hozzájuthatnak az oltáshoz. Azokat részesítjük előnyben, akik naponta munkába járnak és közvetlen kapcsolatban vannak a vásárlókkal, ügyfelekkel illetve az utazókkal. Az oltási központokban igazolásra lesz szükség a munkavállaló munkaadójától,” áll a minisztérium nyilatkozatában.

Az oltásra a korona.gov.sk weboldalon lehet jelentkezni, az egyéni formanyomtatvány is innen tölthető le. Az elárusítók esetében elsősorban a kisboltokban dolgozóknak ajánlják a vakcinát, hiszen ezek a dolgozók biztosítják az ország működését. Az oltásra a lehetőséget kizárólag azok kapják meg, akik közvetlen kapcsolatban vannak az ügyfeleikkel, a vásárlókkal, például a pénztárak alkalmazottai. Az oltásra tehát a 18 és 55 év közöttiek jelentkezhetnek. A minisztérium hangsúlyozta, hogy jelenleg 27 000 ember számára van szabad időpont.

Címkék: vakcina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.