2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2022. Június 09. 21:50, csütörtök | Rendőrségi
Forrás: TASR • dunaszerdahelyi.sk (Nagy Attila felvétele)

Bővül a városi rendőrök jogköre

Bővül a városi rendőrök jogköre

Előkészületben van ugyanis egy törvénymódosítás, amely új jogosítványokat adna a városi és a községi rendőröknek.

Ha a törvényjavaslatot elfogadják, úgy a városi rendőrök már civilben is teljesíthetnek járőrszolgálatot, valamint “nagy testvéreikhez” hasonlóan statikus sebességmérő radarral is vadászhatnak a gyorshajtókra. Erről Ján Andrejko, a Városi Rendőrparancsnokok Szövetségének elnöke és Miroslav Antal, a pozsonyi városi rendőrség parancsnoka tájékoztatott.

További tervezett változás, hogy nemcsak bűncselekmény elkövetésének gyanúja esetén, hanem vétség elkövetésénél is őrizetbe vehetnék az elkövetőt, indokolt esetben pedig akkor is intézkedhetnének, ha nincsenek szolgálatban - írja a dunaszerdahelyi.sk cikke.

“A városi rendőrparancsnok döntése nyomán egyes intézkedéseket nem egyenruhában, hanem civil öltözetben is végezhetnének. Így könnyebben leleplezhető például az illegális szemétlerakás, a fiatalkorúak alkohollal való kiszolgálása, vagy a kutyatulajdonosok ellenőrzése, például a játszótereken,” folytatta Andrejko.

Antal rendőrparancsnok elmondta, a módosítás értelmében a községi rendőrök is felelősségre vonhatják majd a gyorshajtókat. Az anyag jelenleg is feldolgozás alatt áll, szerzői a Belügyminisztérium által létrehozott munkacsoport és au országos rendőr-főkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.