2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2020. Október 22. 15:11, csütörtök | Kzélet
Forrás: TASR

Boris Kollár: A NAKA szabad kezet kapott

Boris Kollár: A NAKA szabad kezet kapott

POZSONY, október 22. – A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségnek nincs megkötve a keze, ha a bűncselekmények feltárásáról van szó. Ezt Boris Kollár, a parlament elnöke mondta Dušan Kováčik letartóztatása kapcsán.

Reméli, hogy a bűnüldözési szervek továbbra is elvégzik a rájuk bízott munkát, de fenntartja az ártatlanság vélelmét Kováčik esetében.

„Az anyaghoz nincs hozzáférésem, így nem tudom mi áll benne. Csak azt akarom mondani, itt látható mekkora különbség van Fico és Pellegrini, valamint Matovič kormánya között. A mostani kabinet vezetése alatt olyan dolgok történnek, amelyek akkor elképzelhetetlenek voltak. Itt, aki tényleg ludas, az börtönbe is megy. Ha a régmúltban követett el bűntény, arra most derítünk fényt. A NAKA kezei nincsenek megkötve,” mondta Kollár, majd hozzátette, hogy a törvény előtt mindannyian egyenlőek vagyunk.

A parlament elnöke nem válaszolt arra a kérdésre, miszerint Kováčiknak le kellene-e mondania funkcióiról. Aláhúzta, hogy egyelőre érvényes az ártatlanság vélelme. „Rengeteg kifogás volt Kováčik úrral szemben, annak azonban nem örülnék, ha valakit előre bűnösnek bélyegeznénk. Várjuk ki a végét,” nyilatkozta. Saját szavait idézve meggyőződése, hogy a bűnüldözési szervek elvégzik a munkájukat. Szerinte ez az a szegmens, amely politika nélküli, így a politikusoknak nem kellene véleményt mondaniuk és állásfoglalásokat kiadniuk a bíróságok, a rendőrség és az ügyészség döntéseivel kapcsolatban.

Címkék: kollár, NAKA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.