2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Január 25. 20:32, szerda | Rendőrségi
Forrás: Cas.sk

Bombákat jelentettek be Nagyszombat megyében

Bombákat jelentettek be Nagyszombat megyében

Valaki több bombát jelentett be a 112-es segélyhívó számon Nagyszombat megyében. Érintett volt a nagyszombati és a galántai kórház, valamint a szeredi és a nagyszombati klinika és a nagyszombati pályaudvar.

A rendőrség jelenleg pirotechnikai nyomozást folytat - nyilatkozta a Nagyszombat Megyei Rendőrség Igazgatóságának szóvivője, Mária Linkešová.
Több tucat embert evakuáltak a helyszínről. "Fokozatosan folytatjuk a az épület átvizsgálását" - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a szeredi ellenőrzés negatív eredménnyel zárult.

A rendőrség már átkutatta a nagyszombati kórház épületét is. Jelenleg újraindult az ügyelet – erősítette meg Matej Martovič szóvivő. "Most a többi épületet kell átkutatnunk a komplexumon belül" - tette hozzá.

A bombariadó a vonatközlekedést is érintette. A rendőrség közlése szerint a nagyszombati állomáson áthaladó forgalom 16 óra 21 perc óta szünetel.

A bombákat bejelentő hívta a 112-es segélyhívót. "Nyomozunk az illető után. A bombákat fokozatosan jelentették be" - mutatott rá a szóvivő.

A helyzetet később sikerült tisztázni. Nem találtak robbanószerkezetet a nagyszombati és a galántai kórházban, a szeredi és nagyszombati klinikákon, valamint a nagyszombati vasútállomáson - jelentette be a hírt Mária Linkešová, a Nagyszombat Megyei Rendőrség Igazgatóságának szóvivője a TASR-nek.

A veszélyhelyzetről tájékoztatták a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Mentőszolgálatának Műveleti Központját is. Szóvivőjük, Alena Krčová megerősítette a TASR-nek, hogy a mentők nem viszik a betegeket az érintett kórházakba. A megszakadt vonatközlekedés a nagyszombati állomáson is újraindult – közölte a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) a közösségi oldalán.

A galántai kórház is újra fogad betegeket - mondta a TASR-nek a Svet zdravia kórházhálózat és a ProCare klinikák szóvivője, Tomáš Kráľ. A nagyszombati kórház 17 óra körül nyitotta meg a sürgősségi osztályt.

Az ügyön dolgozó nyomozók a bombákat bejelentő férfi azonosításán és az indítékának tisztázásán dolgoznak. "A gyanúsítottat riasztó üzenet terjesztésével gyanúsítják" - közölte a rendőrség.

Forrás: cas.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.