2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Szeptember 16. 10:48, szerda | Sport

Bombaformában várja cseh ellenfelét a DAC – Európa-liga kitekintőnk

Bombaformában várja cseh ellenfelét a DAC – Európa-liga kitekintőnk

A rózsahegyiek elleni 3:2-es győzelem és a Fortuna liga trónjáért folytatott eddigi sikeres menetelés komoly mentális lépéselőnyt jelenthet a DAC számára.

Az Európa-liga selejtezőjének második körében sárga-kékek a cseh FK Jablonec csapatát fogadják a MOL Arénában.

A DAC holnapi ellenfele Csehország északi részéről érkezett. Jablonec nad Nisou egy 45,000 főt számláló városka, futballklubját 1945-ben alapították. A csapat első ligás debütálására egészen 1974-ig kellett várni. A csapat hazai mérkőzéseit a frappáns nevű Lőtéri Stadionban játssza 6108-as nézőszámmal.
A zöld-fehérek 1994 óta a legmagasabb Cseh ligában játszanak, legjobb eredményüket a 2009/2010-es szezonban érték el, ekkor a tabella második helyén végeztek. A cseh kupát azonban kétszer is sikerült megnyerniük, 1998-ban majd pedig 2013-ban. Az alakulat szinte minden évben részt vesz az Európa-liga selejtezőin, a csoportkörből való továbbjutásra azonban még mindig várniuk kell. Az FK Jablonec edzője a volt csehszlovák válogatott, Petr Rada.

Érdekességnek számít, hogy az FK Jablonec sorait erősíti az az Ivan Schranz, aki 2012 és 2017 között a Nagyszombat játékosaként többször is összecsapott a csallóközi gárdával. „Rendkívül kemény ellenfél vár ránk, hiszen a DAC eddig valamennyi tétmeccsét megnyerte az idényben – mondta a Nemzeti Sportnak a 27 éves szlovák csatár, aki szeptember elején a csehek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen (1–3) lépett pályára először a válogatottban, s mindjárt gólt szerzett. – Előnyt jelent nekünk, hogy zárt kapus lesz a mérkőzés, mert a DAC így nem kapja meg az óriási támogatást a szurkolóitól. A csapat új arénájában még nem játszottam, a régiben viszont igen, kétezertizenháromban négy-egyre nyertünk a Nagyszombattal, s gólt is szereztem. Ez a tervem most is, jó formában vagyok, szeretnék hasznos futballal hozzájárulni a továbbjutásunkhoz.”

A DAC holnap fogadja cseh ellenfelét, a mérkőzés 20:45-kor kezdődik, a Szlovák Kettesen (Dvojka) és a ČT Šport-on élőben követhetik az eseményeket.

További, számunkra érdekes mérkőzések az e heti fordulóból:
KUPS – Slovan Bratislava (17.9) 17:30
Honvéd – Malmö (17.9) 21:05

BÓNUSZ VIDEÓ: Ramirez bombagólja a Rózsahegy ellen

DAC-Ružomberok (3:2) | 2020.09.12. | Goal Eric Ramirez (DAC)

🇭🇺 Puskás-díjat neki! Nézd meg hat kameraállásból Eric Ramirez bődületes bombagólját a hétvégi DAC-Rózsahegy (3:2) bajnokiról! 💛💙 🇸🇰 Naša nominácia na tohtoročnú Puskásovu cenu FIFA: Eric Ramirez! Pozrite si exportnú delovku nášho útočníka vo víkendovom zápase DAC-Ružomberok (3:2) zo šiestich rôznych uhlov!

Közzétette: DAC 1904 – 2020. szeptember 14., hétfő

Címkék: dac, Európa liga

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.