2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Április 21. 19:59, csütörtök | Helyi
Forrás: HelloGúta • ÚjSzó • Vataščin Péter

Befejeződtek a gútai egészségügyi központ felújítási munkálatai

Befejeződtek a gútai egészségügyi központ felújítási munkálatai

Az átadást és az ünnepélyes megnyitót négy évnyi kemény munka előzte meg. A felújítás költségvetése 1 206 000 euró volt.

Az eredetileg 1968 őszén átadott, közvetlenül a városháza mellett álló épület érdembeli fejlesztésével sokáig nem tudott előrehaladni a város. A megoldást végül az egészségügyi minisztérium 2018-as pályázati felhívása hozta el, amelyet kihasznált a gútai önkormányzat. Az ünnepélyes átadón Horváth Áprád (Szövetség) polgármester és az egészségügyi minisztérium képviseletében Dominik Rypák üdvözölte az egybegyűlteket.

Gúta város egészségügyi, szociális és lakásügyi bizottságának elnöke, Viola Miklós a fejlesztés részleteivel folytatta az eseményt. A renováció során akadálymentesítették az épületet, a vadiúj lift segítségével pedig már hordággyal együtt tudják az emeletre szállítani a betegeket. A fejlesztés második eleme bizonyult talán a leglátványosabbnak, ugyanis a tetőtér egy részén új váróteremmel és rendelőkkel bővítették ki az emeletet. Ide dentálhigiéniai, fogorvosi és ortopédiai szakmberek költözhetnek. A bővítést az is indokolta, hogy az érdeklődő szakorvosok számára korábban nem volt helye a városnak, azonban mostantól egy helyen tudnak rendelni. A fejlesztés harmadik eleme a gyors ügyintézést lehetővé tevő korszerű internethozzáférés volt, amelyet a szigetelés alatt vezettek be az épületbe. Végezetül bővítették az eszközparkot is, így került a központba például egy modern fogászati röntgen.

“A beruházás teljes értéke több mint 1 millió 206 ezer euró. Ebből mintegy 696 ezret állt az Európai Regionális Fejlesztési Alap, az állam csaknem 82 ezerrel járult hozzá, a város pedig 40 ezer eurót fordított a fejlesztésre saját forrásaiból, ezenfelül pedig 387 ezer eurót tettek ki a város által hitelből finanszírozott munkálatok,” írja az ÚjSzó cikke.

Címkék: egészség, gúta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.