2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Július 15. 12:48, szerda | Életmód
Forrás: mti

Banksy maszkviselésre buzdít a londoni metrón

Banksy maszkviselésre buzdít a londoni metrón

Banksy brit graffitiművész visszatért a londoni metróba, és maszkviselésre bíztatja a briteket.

A művész Instagramján posztolt ki egy videót, amelyen takarítónak beöltözve, maszkot viselve látható. Egyúttal a kíváncsiskodó utasokat is távol tartja a patkányrajzoktól, amelyeket éppen a metrókocsi falára pingál.

A londoni közlekedési vállalat közleménye szerint a graffitiket néhány napja már eltávolították a metrókocsi faláról "szigorú graffiti-ellenes szabályzatukra" hivatkozva.
A grafikán, amely az If You Don't Mask, You Don't Get címet viseli, a járvány ihlette pózokban, maszkkal láthatók emblematikus patkányai.

Az egyik rágcsáló, amit a Circle Line metróvonal kocsijára stencilezett, éppen tüsszent, egy másik pedig fertőtlentő gélt nyom ki. A művész a vezetőfülke ajtajára fújta fel a nevét is.

A videó végén megjelenik egy felirat, ami arra utal, hogy Banksy is karanténban volt, de most ismét kint jár.

A londoni metrón kötelező a maszkviselés az utasok számára. A közlekedési vállalat azonban elismerően szólt a művész maszkviselésre ösztönző munkájáról. Mint hozzáfűzték, szeretnék, ha egy arra alkalmasabb helyen ismét megrajzolná a maszkviselésre bíztató művet.

A Bristolból származó graffitiművész pályája kezdetén gyakran rajzolt patkányokat és majmokat a metrókocsik falára.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/Coronavirus?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Coronavirus</a>: Banksy sprays Tube with COVID-19 face mask message.<br><br>The street artist was filmed stencilling a London Underground train with a message encouraging people to wear face coverings.<br><br>More here: <a href="https://t.co/EaEPV5v1mz">https://t.co/EaEPV5v1mz</a> <a href="https://t.co/uTmlbEC1Yp">pic.twitter.com/uTmlbEC1Yp</a></p>&mdash; SkyNews (@SkyNews) <a href="https://twitter.com/SkyNews/status/1283299006152536065?ref_src=twsrc%5Etfw">July 15, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Nyitókép: Twitter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.