2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Október 12. 10:51, hétfő | Sport
Forrás: NBA.com

Bajnok a Los Angeles Lakers, LeBron a halhatatlanság küszöbén

Bajnok a Los Angeles Lakers, LeBron a halhatatlanság küszöbén

Ma hajnalban véget ért a 2019/2020-as rendhagyó kosárlabdaszezon a tengerentúlon. A Los Angeles Lakers hat meccsen győzni tudott a Miami Heat ellen. LeBron James lett a Finals MVP, azaz a döntő legértékesebb játékosa.

Az utolsó, hatodik párharc inkább emlékeztetett egy edzőmeccsre, mint az NBA nagydöntő hatodik összecsapására. Míg az előző három meccs izgalmas és szoros volt, most nem volt kérdés, ki a jobb. A Lakers esélyt sem adott ellenfelének. Frank Vogel edző annyiban változtatott az előző összeállításokhoz képest, hogy a magas formációt alacsonyabbra, tehát gyorsabbra cserélte. A taktika bejött. A Lakers már a nagyszünet előtt tetemes előnyt pakolt fel a táblára, a meccs végéig pedig csak tartották az eredményt hála LeBron James és Rajon Rondo parádés játékának.

LeBron James lett az MVP, immáron negyedszer. A Királynak becézett élő legenda harmadik klubjával is gyűrűt tudott nyerni, miközben 37 évesen 29,8 pontot, 11,8 lepattanót és 8,5 gólpasszt tudott átlagolni. James ezzel negyedszer nyerte el a nagydöntő legjobbjának járó elismerést, már csak Michael Jordan előzi meg őt a sorban. Anthony Davis végül az első két extra meccse után kicsit "belassult", egy sérülés is hátráltatta, így lemaradt erről a címről - ő 25 pontot, 10,7 lepattanót, 3,2 gólpasszt és 2 blokkot átlagolt. Emeljük még ki itt Jimmy Butlert, a vesztes csapat vezérét, aki két döbbenetesen nagy meccset hozott le, de az utolsóra kiürült a tank - így is átlagolt azonban 43 perc alatt 26,2 pontot, 8,3 lepattanót és 9,8 gólpasszt 54,6%-os mezőnymutatóval.

Ennyi tellett a Miamitól. A sérülésektől sújtott csapat derekasan helyt állt a Playoffban, de a végére - minden energiatartalékát felhasználva – teljesen elfogyott. Butler kimerült, a rájátszás sztár-rookieja, Tyler Herro pedig hibát hibára halmozott. Az egyetlen játékos, aki a végsőkig küzdött, az Bam Adebayo volt, aki 25 ponttal, 10 lepattanóval, 5 gólpasszal és 2 blokkal zárta az idei szezon utolsó meccsét.

A Miami persze így is messze túlteljesítette azt, amit bárki várt tőlük ebben az idényben - kíváncsian várhatjuk, hogy hogyan épülnek tovább jövőre.

A Heat legjobb dobói: Adebayo 25, Butler 12/3, Crowder 12/3
A Lakers legjobb dobói: James 28/3, Davis 19, Rondo 19/9
A párharc végeredménye: 4-2 a Lakers javára.


A mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetik meg:

Címkék: bajnok, Lakers, LeBron, NBA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.