2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Április 11. 15:09, kedd | Magyarország
Forrás: Cas.sk

Az USA szankciók bevezetését tervezi Magyarország ellen

Az USA szankciók bevezetését tervezi Magyarország ellen

Az Egyesült Államok kormánya intézkedéseket tervez a magyar kormánnyal szemben, mégpedig szankciókkal tervez sújtani néhány befolyásos magyar személyt.

A hírt meg nem nevezett diplomáciai forrásokra hivatkozva közölte kedden a 444. hu hírszerver – tájékoztatott a TASR budapesti tudósítója.

A portál szerint valami hasonlóról lehet szó, mint 2014-ben, amikor hat magyar állampolgárt tiltottak ki az Egyesült Államokból korrupció vádjával.

Szerdára sajtótájékoztatót hívott össze David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, aki ott ismertetheti a szankciókat – írja a 444.hu. Az amerikai nagykövetség nem részletezte a sajtótájékoztató témáját.

A 444.hu szerint nagyon feszült a viszony a magyar és az amerikai kormány között. Orbán Viktor miniszterelnök például kigúnyolta az amerikai diplomaták neveit, és többször is azt állította, hogy az USA rá akarja kényszeríteni Magyarországot az orosz-ukrán háborúba való belépésre. Pressman viszont gyakran bírálja Orbán kormányát az ukrajnai háborúval kapcsolatos álláspontja kapcsán. Állítása szerint a magyar államfő orosz propagandát terjeszt.

Még az április 3-i vádemelés előtt Donald Trump ex-amerikai elnöknek küldött üzenet sem segített a feszültség enyhítésében. Orbán a Twitteren ezt írta: "Küzdj tovább, elnök úr! Veled vagyunk".

A magyar miniszterelnök március 2-án a Die Weltwoche svájci hetilapnak kijelentette, hogy ha Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, akkor Ukrajnában egyáltalán nem tört volna ki a háború, valamint ha az amerikaiak 2020-ban újra elnöknek választották volna, valószínűleg néhány héten belül békét ért volna el.

Forrás: cas.sk

Címkék: magyarország, usa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.