2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Január 21. 15:44, csütörtök | Tech
Forrás: HVG

Az új iPhone 13 okostelefonon nem lesznek csatlakozók

Az új iPhone 13 okostelefonon nem lesznek csatlakozók

A fontosabb fejlesztések közül említésre méltó, hogy úgy tűnik, töltőport sem kerül az új iPhonera.

A Bloomberg jelenlegi információja szerint az Apple még mindig nem adta fel a port nélküli iPhone ötletét, amelyet már egy ideje dédelget (2017-től). Azonban efelől még nem született konkrét döntés. Ha megszületne a port nélküli iPhone, akkor eltávolítanák a telefonról a Lightning portot is. Ezzel követnék a tavalyi trendet, amikoris az új iPhone modellekhez már nem csomagoltak töltőt, környezetvédelmi okokra hivatkozva. Pontosabban azt szeretné szorgalmazni a gyártó, hogy a felhasználók használják a régebbi modelljeik mellé adott töltőt vagy ami még jobb, használjanak vezeték nélküli töltőt.

Az Apple az adatátvitelhez is vezeték nélküli megoldásokat javasol. Port nélkül még inkább vízállóvá válhatnának a telefonok, sőt, így több hely lenne például egy nagyobb akku számára, írja a Hvg. Bár hivatalos döntés még nem született, nem lenne meglepő egy ilyen lépés az Apple-től, hiszen a nagy gyártók közül először ez a cég hagyta ki laptopjaiból az optikai meghajtót, illetve telefonjaiból a 3,5 mm-es audio jacket. Mára több konkurens cég is követte példájukat.

Címkék: apple, iphone13

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.