2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Szeptember 25. 14:01, péntek | Életmód
Forrás: index

Az UEFA európai vírustesztje Budapesten

Az UEFA európai vírustesztje Budapesten

Csütörtök este, szeptember 24-én zajlott Budapesten a labdarúgó Európai Szuperkupa, amelyen a Bayern München 2:1-re legyőzte a Sevillát.

A Puskás Aréna 70 ezer férőhelyéből 20 ezret tartottak fenn a szurkolóknak. Az Európai Labdarúgó-szövetség azt reméli, hogy a koronavírus elleni emberkísérlet eredménye pozitív lesz, s módosíthatják a járvány miatt elrendelt intézkedéseket.

A TELEX tudósítása szerint a német és svájci szurkolók annak ellenére is eljöttek, hogy több ottani politikus is azt nyilatkozta, jobb lenne kihagyniuk a budapesti mérkőzést.


A szurkolók szerint „jobb egy meccs kétezer szurkolóval, mint egyel sem. Ha van ott bárki, aki reagál arra, ami történik, az ezerszer jobb, mint a síri csend”. A svájciaknak 48 óra magyarországi tartózkodás után kellene karanténba vonulniuk, ez az időkorlát Németország egyes tartományaiban pedig 24 óra. A legtöbb résztvevő azonban nem tervezett olyan hosszú ideig az ország területén maradni.

A stadionon belül több egészségügyi előírást is be kellett tartaniuk, például már a beléptetésnél viselniük kellett a maszkot, s a nézőtéren csak az egy közösséget alkotók - családtagok, barátok - ülhettek egymás mellé. A „tesztmeccs” egészségügyi eredményei csak napok múlva lesznek ismertek.

Címkék: Budapest, szuperkupa, teszt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.