2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2023. Február 15. 12:17, szerda | Világ
Forrás: Interez

Az oroszok csaknem napi 1000 katonát vesztenek

Az oroszok csaknem napi 1000 katonát vesztenek

Oroszország "folyamatosan" égeti a holttesteket a Krím-félszigeten, hogy elrejtse az áldozatok számát.

"Folyamatosan" égetik a halott orosz katonák holttesteit az annektált ukrán félsziget, Krím területén - közölte szerdán az ukrán hadsereg. A TASR a Sky News riportja alapján számolt be a hírről.

Holttestek elégetésére szolgál a Kraszna Zorka község helyi krematóriuma, amely előtt "állandóan katonai járművek sora áll". Az Ukrán Fegyveres Vezérkar szerint tíz kamionból álló konvoj várakozott a ház előtt, megrakva halott katonák és zsoldosok holttesteivel. Szerintük Oroszország szándéka az áldozatok valós számának „eltitkolása”.

A brit védelmi minisztérium a hétvégén közölte, hogy Oroszországot valószínűleg az elmúlt két hétben érték a legnagyobb veszteségek az ukrajnai katonai invázió első hete óta.

"Az elmúlt hét nap átlaga 824 haláleset volt naponta, ami négyszerese a június és július közötti adatoknak" - áll a londoni minisztérium közleményében.

Ukrajnában jelenleg a leghevesebb harcok a kelet-ukrajnai Bachmut és Vuhledar városok körül zajlanak– emlékeztet a Sky News.

Forrás: interez.sk

Címkék: Oroszország, ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.