2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2023. Május 26. 07:18, péntek | Tech
Forrás: aktuality.sk

Az NVIDIA eredménye felülmúlta a piaci várakozásokat

Az NVIDIA eredménye felülmúlta a piaci várakozásokat

Az NVIDIA jelentősen növeli a kínálatot, hogy kielégítse a megugró keresletet.

Az NVIDIA Corporation első negyedéves eredménye felülmúlta a piaci várakozásokat. Ez, valamint a bevételek növekedésére vonatkozó pozitív kilátások hatására a vállalat részvényei meredeken, rekordmagasra emelkedtek. A mesterséges intelligencia (AI) szektor más címei is erősen teljesítettek a meghosszabbított kereskedésben.

A grafikus kártyákhoz chipeket és processzorokat tervező és fejlesztő amerikai cég nyeresége 2,04 milliárd dollárra (1,89 milliárd euró), azaz részvényenként 82 centre emelkedett az első negyedévben az egy évvel korábbi 1,62 milliárd dollárról, azaz részvényenként 64 centről. A korrigált nyereség 2,71 milliárd dollár, azaz részvényenként 1,09 dollár volt, szemben az elemzők 0,92 dolláros részvényenkénti várakozásával.

Rekord részvényenkénti ár
A bevétel 13,3%-kal, 8,29 milliárd dollárról 7,19 milliárd dollárra csökkent az előző év azonos időszakához képest. A cég azonban a folyó negyedévben (július végéig) 11 milliárd dolláros árbevételre számít, ami több mint 50%-kal felülmúlja a Wall Street előrejelzéseit. Jensen Huang, a vállalat vezetője elmondta, hogy az NVIDIA jelentősen növeli a kínálatot, hogy kielégítse a megugró keresletet.

A vállalat részvényei a meghosszabbított kereskedésben akár 28%-kal 391,50 dolláros rekordszintre ugrottak, piaci kapitalizációja pedig mintegy 200 milliárd dollárral több mint 960 milliárd dollárra emelkedett. Az NVIDIA a világ legértékesebb chipgyártója és az ötödik legértékesebb amerikai tőzsdén jegyzett vállalat.

Az eredmények alátámasztották a mesterséges intelligenciával kapcsolatos befektetői optimizmust, és az iparági címlapok is jelentősen erősödtek.

forrás: aktuality.sk

Címkék: Nvidia, részvény, tőzsde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Február 28. 14:22, szerda | Kzélet

Čaputová aláírta egyes dohánytermékek értékesítésének tilalmát

A törvénymódosítást a parlament tagjai február 13-án hagyták jóvá.

2024. Február 23. 10:30, péntek | Világ

Júniusban kerülnek forgalomba a III. Károly képmásával ellátott bankjegyek Angliában

A III. Károly arcképével ellátott érmék már több hónapja forgalomban vannak, de a bankjegygyártás előkészítése több időt igényel.

2024. Február 20. 10:28, kedd | Kzélet

A Tesco, a Billa és a Kaufland 50 új üzletet szeretne nyitni

Minden nagyobb üzletlánc bejelentette, hogy növelni kívánja az üzletei számát. Ezáltal Szlovákia különböző régióiban számos üzlettel bővül majd a kínálat.