2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2023. Május 26. 07:18, péntek | Tech
Forrás: aktuality.sk

Az NVIDIA eredménye felülmúlta a piaci várakozásokat

Az NVIDIA eredménye felülmúlta a piaci várakozásokat

Az NVIDIA jelentősen növeli a kínálatot, hogy kielégítse a megugró keresletet.

Az NVIDIA Corporation első negyedéves eredménye felülmúlta a piaci várakozásokat. Ez, valamint a bevételek növekedésére vonatkozó pozitív kilátások hatására a vállalat részvényei meredeken, rekordmagasra emelkedtek. A mesterséges intelligencia (AI) szektor más címei is erősen teljesítettek a meghosszabbított kereskedésben.

A grafikus kártyákhoz chipeket és processzorokat tervező és fejlesztő amerikai cég nyeresége 2,04 milliárd dollárra (1,89 milliárd euró), azaz részvényenként 82 centre emelkedett az első negyedévben az egy évvel korábbi 1,62 milliárd dollárról, azaz részvényenként 64 centről. A korrigált nyereség 2,71 milliárd dollár, azaz részvényenként 1,09 dollár volt, szemben az elemzők 0,92 dolláros részvényenkénti várakozásával.

Rekord részvényenkénti ár
A bevétel 13,3%-kal, 8,29 milliárd dollárról 7,19 milliárd dollárra csökkent az előző év azonos időszakához képest. A cég azonban a folyó negyedévben (július végéig) 11 milliárd dolláros árbevételre számít, ami több mint 50%-kal felülmúlja a Wall Street előrejelzéseit. Jensen Huang, a vállalat vezetője elmondta, hogy az NVIDIA jelentősen növeli a kínálatot, hogy kielégítse a megugró keresletet.

A vállalat részvényei a meghosszabbított kereskedésben akár 28%-kal 391,50 dolláros rekordszintre ugrottak, piaci kapitalizációja pedig mintegy 200 milliárd dollárral több mint 960 milliárd dollárra emelkedett. Az NVIDIA a világ legértékesebb chipgyártója és az ötödik legértékesebb amerikai tőzsdén jegyzett vállalat.

Az eredmények alátámasztották a mesterséges intelligenciával kapcsolatos befektetői optimizmust, és az iparági címlapok is jelentősen erősödtek.

forrás: aktuality.sk

Címkék: Nvidia, részvény, tőzsde

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 06. 09:36, kedd | Tech

A svájci bicska története

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb többcélú eszköz a világon, a svájci bicska egy igazi ikonikus tárgy.

2023. Május 31. 22:40, szerda | Tech

Újabb változtatást hoz a WhatsApp

Így a felhasználóknak nincs szükségük telefonszámokra, hogy új kapcsolatokat vehessenek fel az alkalmazáson belül.

2023. Május 30. 07:12, kedd | Tech

Történelmi lépés az e-sport számára, Svédországban az állam fogja finanszírozni

Az e-sportok belépését a mainstream sportok közé ellentmondások kísérték.

2023. Május 22. 15:51, hétfő | Tech

Az Apple története

Az Apple Inc. egyike a világ legismertebb és legsikeresebb technológiai vállalatainak. Megalapítása óta forradalmasította a számítógép-, a zenelejátszó- és a mobiltelefonipart, és kulcsszerepet tölt be a tech világában.