2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Március 28. 09:32, kedd | Világ
Forrás: teraz.sk

Az iskolai lövöldöző további támadásokat tervezett

Az iskolai lövöldöző további támadásokat tervezett

A támadó, aki hétfőn hat embert, köztük három gyereket lőtt agyon egy keresztény általános iskolában az amerikai Nashville városában, a jelek szerint több különböző helyszínen is támadásokat tervezett végrehajtani.

A TASR ezt az AFP hírügynökség jelentése alapján jelenti, amely a helyi rendőrségre hivatkozik.

A lövöldözés egy presbiteriánus általános iskolában történt, ahol mintegy 200 diák tanul. A rendőrség eredetileg arról számolt be, hogy a lövöldöző egy 28 éves nő volt, aki két támadófegyverrel és egy pisztollyal volt felfegyverkezve. Korábban arról számoltak be, hogy a támadó tinédzsernek nézett ki. A nőt a rendőrök lelőtték, amikor közbeléptek.

A rendőrség szerint a lövöldöző nő az iskola korábbi diákja volt. John Drake helyi rendőrfőnök később Audrey Hale-ként azonosította a gyanúsítottat. Elmondása szerint transznemű személyről van szó.

A feltételezett elkövető egy kiáltványt hagyott hátra, amely "arra utal, hogy a lövöldözésnek több helyszínen kellett volna történnie, és az iskola volt az egyik ilyen" - mondta Drake. A rendőrök megszerezték az iskola részletes térképét is, amelyen az épület bejáratai szerepelnek. A támadás indítéka egyelőre nem ismert.

Az AP szerint az áldozatok három kilencéves gyermek és három 60 és 61 éves felnőtt, köztük az iskola igazgatója.

Joe Biden amerikai elnök a keresztény magán általános iskolában történt tragikus lövöldözés kapcsán azt mondta, hogy a fegyveres erőszak az Egyesült Államokban "az ország lelkét tépi". "Ez egyszerűen beteges" - mondta Biden a Fehér Házban, és dicsérte a rendőrség gyors reagálását.

forrás: teraz.sk

Címkék: amerika, lövöldözés, usa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.