2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2022. Február 08. 23:17, kedd | Világ
Forrás: Daily News

Az Greenpeace amerikai vezetője Németországban lett államtitkár

Az Greenpeace amerikai vezetője Németországban lett államtitkár

Jennifer Morgan. Ki ő? A Greenpeace nemzetközi környezetvédelmi szervezet vezetője, aki amerikai állampolgárként Németország Külügyminisztériumának államtitkára lett.

Az újdonsült államtitkár már be is adta állampolgársági kérvényét. „A német külügyminisztérium államtitkárjaként folytathatja pályafutását Jennifer Morgan, a Greenpeace nemzetközi környezetvédelmi szervezet amerikai vezetője,” írták kedden világszerte a lapok. A kinevezés elsőre furának tűnhet, de Annalena Baerbock zöldpárti külügyminiszter - aki szerdán mutatja be a sajtónak legújabb munkatársát - kiáll döntése mellett, Morganre első körben a nemzetközi klímapolitika területén számít majd miniszteri megbízottként.

Azért nem azonnal államtitkárként, mert Morgan még nem német állampolgár. Amint ez az akadály elhárul a Greenpeace vezetője átveheti kinevezését. Állampolgársági kérvényét már benyújtotta. Morgan évtizedek óta dolgozik civil szervezeteknek, és 2016 óta a Greenpeace vezetője. Államtitkárként elsősorban az lesz a feladata, hogy előkészítse a német álláspontot és vezesse a német küldöttséget az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének végrehajtásáról szóló éves tanácskozásokon (COP).

A nemzetközi klímapolitika csak idén került a külügy alá, mint a decemberben alakult kormány egyik fontos újítása. Korábban a témát a Környezetvédelmi minisztérium dolgozta fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:04, szerda | Világ

Az 1968-as augusztusi megszállás véget vetett a prágai tavasznak és elkezdődött a “normalizáció”

Az invázió a második világháború vége óta a legnagyobb fegyveres akció volt Európában, amely 1968. augusztus 20. és 21. között kezdődött.

2024. Szeptember 20. 16:27, péntek | Kzélet

IDŐJÁRÁS: A vénasszonyok nyarára még várnunk kell

Az egyik szélsőség váltja a másikat. Ez egyaránt vonatkozik a légköri csapadékra és a hőmérsékletre.

2024. Szeptember 20. 16:00, péntek | Kzélet

Az elnök aláírta az elektronikus cigaretták megadóztatását

A módosítás egyes rendelkezései fokozatosan lépnek hatályba ebben és a következő években.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.