2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Július 05. 08:54, kedd | Kzélet
Forrás: TASR

Az emberek bő egyharmada anyagi okokból hagyja ki az idei nyaralást

Az emberek bő egyharmada anyagi okokból hagyja ki az idei nyaralást

A lakosság 37% nem megy idén nyaralni, mégpedig anyagi megfontolásból - derül ki egy felmérésből, amelyet a Kariéra.sk portál készített. A hírről a TASR hírügynökség tájékoztatott.

Az adatokból kiderül továbbá, hogy a teljes lakosság egynegyede nem tervezi külföldön eltölteni idei szabadságát. Nagyon magas, 37% azok aránya, akik a jelenlegi bizonytalan helyzet és a szűkös családi költségvetés miatt nem utaznak sehova a nyáron. A szlovákiai lakosok 38%-a tervez valamilyen nyaralást - tájékoztat a TASR.

A felmérést 3255 személy megkérdezésével végezték. A negatív adatok ellenére viszonylag sokan, a nyaralást tervezők 32%-a készül tengerhez, 6%-uk pedig egyéb külföldi kiránduláson készül részt venni.

Szinte teljesen eltűntek a koronavírus elleni rendeletek és szigorítások, ennek ellenére az üdülni vágyók majdnem fele (49%) inkább a hazai turizmust válassza. A legszerencsésebbek külföldi és belföldi kirándulást is terveznek, az ő arányuk 13%.

Érthető a visszaesés. A megkérdezetteknél a döntő szempont logikusan a pénz, amire komoly hatással vannak az emelkedő energia- és élelmiszerárak.

Címkék: felmérés, nyaralás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.