2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Április 04. 09:18, kedd | Tech
Forrás: teraz.sk

Ausztrália úgy döntött, hogy betiltja a TikTok-ot a kormányzati eszközökön

Ausztrália úgy döntött, hogy betiltja a TikTok-ot a kormányzati eszközökön

Franciaország, Belgium és az Európai Bizottság már tett hasonló lépést.

Az ausztrál kormány kedden jelentette be, hogy minden készülékéről eltávolítja a kínai TikTok alkalmazást. Biztonsági okokból már több nyugati ország is megtette ezt a lépést - számol be a TASR az AFP és a Reuters jelentése alapján.

Mark Dreyfus ausztrál igazságügyi miniszter elmondta, hogy a döntést a helyi hírszerző szolgálatok ajánlása alapján hozták meg, és hozzátette, hogy a tiltás "a lehető leghamarabb" életbe lép. Hozzátette, hogy a kivételeket eseti alapon fogják mérlegelni.

Az AFP megjegyezte, hogy Ausztrália az Öt Szem hírszerzési megosztási szövetség legújabb tagja, amely megtiltotta a TikTok alkalmazás használatát a szolgálati eszközökön. A szövetséghez tartozik még az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kanada és Új-Zéland.

Franciaország, Belgium és az Európai Bizottság már tett hasonló lépést.

A TikTok ausztráliai ügyvezetője, Lee Hunter hangsúlyozta, hogy "nincs bizonyíték arra, hogy a TikTok bármilyen módon biztonsági kockázatot jelentene az ausztrálok számára". Szerinte az alkalmazást nem kell másként kezelni, mint más közösségi oldalakat.

A rövid videók készítésére és megosztására szolgáló népszerű TikTok alkalmazást a kínai ByteDance cég fejlesztette ki. A nyugati országokban az elmúlt években intenzív vizsgálatnak volt kitéve, mivel aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a kínai kormány számára hozzáférést biztosíthat a világ minden tájáról származó érzékeny felhasználói adatokhoz.

forrás: teraz.sk

Címkék: Auszrália, Kína, tiktok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.