2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Augusztus 03. 16:56, szerda | Helyi
Forrás: sziakomarom.sk

Augusztus 8-án indul a Komárom-Gúta szakasz felújítása

Augusztus 8-án indul a Komárom-Gúta szakasz felújítása

Az útszakasz felújítását Nyitra megye önkormányzata finanszírozza, részben uniós (3,8 millió EUR), részben pedig saját (600.000 EUR) forrásokból.

A felújítást Gúta határában kezdik meg, majd pedig szakaszonként folytatják Komárom irányában. A projekt záró része Gúta város belső szakaszainak felújítása, egészen a Kis-Dunán átívelő vashídig.

A kivitelező Metrostav DS vállalat kilométeres szakaszokban végzi majd a munkát, félpályás útlezárásokkal. A munkálatokat november végéig tervezik, majd a téli időszakot követően márciustól folytatnák.

A 22,6 kilométeres szakasz, amelynek közel 20 kilométeres szakaszát érinti a felületi felújítás, a tervek szerint legkésőbb 2023 júliusáig befejeződik. A kivitelező azonban szeretné korábban elvégezni a munkálatokat. A maradék 2,6 kilométeres távon azért nem történik útfelületi felújítás, mert ezeken már nemrégiben megvalósult a javítás.

Komáromot a gútai letérőtől érinti a projekt, azonban a gadóci vasúti átjáróig csupán táblákat és biztonsági elemeket helyeznek ki. A vasúti átkelőtől Gadóc irányába újítják fel az utat – ami a tervek szerint valamikor 2023 tavaszán kerül megvalósításra. A projekt keretén belül az utat nem szélesítik, az aszfaltréteget cserélik, két réteggel vonják be. Bizonyos helyeken a védőkorlátokat is kihelyeznek, segítve a közlekedésbiztonságot.

Forrás: Komárom város FB oldala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.