2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. December 21. 16:04, szerda | Helyi
Forrás: ma7.sk

Átadták az R2-es gyorsforgalmi út legújabb szakaszát

Átadták az R2-es gyorsforgalmi út legújabb szakaszát

Újabb kilométerekkel bővült az R2-es gyorsforgalmi út Zólyom és Losonc közötti szakasza.

A Losonctamási (Tomášovce) és Vámosfalva (Mýtna) közötti 13,5 kilométeres szakaszt hétfőn adták át a forgalomnak.

Az új szakasz az I/16-os jelzésű út és az R2-es gyorsforgalmi út vámosfalvi kereszteződésétől indul és a losonctamási kereszteződésnél ér véget. A tegnap átadott szakaszon 11 új hídelemet állítottak fel 1,6 kilométer hosszúságban, valamint hat zajvédő falat csaknem 4 km hosszúságban, illetve több támfallal is segítették az új út stabilitását.

“Nyolc percet tudunk majd rajta Besztercebányára vagy Pozsonyba menet spórolni, és középtávon biztosan vonz majd ez az infrastrukturális fejlesztés befektetőket is nemcsak a nógrádi, hanem a gömöri térségbe is.A közlekedésbiztonsági szempontok sem elhanyagolhatók.Kicsit talán távolinak tűnik a környéken élőknek, de régióink felemelkedése szempontjából ez a fejlesztés teljesen kulcsfontosságú.Reméljük, hogy belátható időn belül akad politikai akarat a gömöri részek megépítésére, és a Losonc - Fülek - Salgótarján átkötés megoldására is" - jegyezte meg a közösségi oldalán Agócs Attila, a Szövetség megyei képviselője, Fülek polgármestere.

Az út építését még 2019-ben kezdték, másfél éves késéssel sikerült csak befejezni. A kivitelezésre szánt összeg közel 8 millióval emelkedett 128 millió euróról 136 millióra. Ebben az évben Szlovákiában ezen a szakaszon kívül nem adtak át több autópályarészt.

A személyautósok az első naptól kötelesek érvényes autópálya-matricával használni az utat, a 3,5 tonnánál nehezebb járműveknél ez az újévtől esedékes.

Forrás: ma7.sk

Címkék: gyorsforgalmi út, r2

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.