2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Március 06. 15:02, vasárnap | Kzélet
Forrás: teraz.sk

Čaputová elnök: Szlovákia nincs közvetlen háborús veszélyben

Čaputová elnök: Szlovákia nincs közvetlen háborús veszélyben

Nyugalomra inti a lakosságot Szlovákia köztársasági elnöke, Zuzana Čaputová. Az államfő szerint Szlovákiát nem fenyegeti közvetlen háborús veszély. A hírt a teraz.sk portál közölte.

“Szlovákia önállóságát és biztonságát a NATO védi,” nyilatkozta az államfő.

„Nincs ok pánikra. Maradjunk nyugodtak és megfontoltak. Válaszunk a jelenlegi helyzetre az legyen, hogy képesek vagyunk folytatni megszokott életünket, és ahogy eddig, legyünk szolidárisak és segítsünk az ukrajnai szenvedőknek,” tette hozzá. Mint elmondta, megérti, hogy az emberek aggódnak és nagy a bizonytalanság, de az országot védi a NATO és annak szövetségesei, erre a védelemre pedig továbbra is töretlenül számíthatunk. A NATO jelenleg a világ harminc erős országának szövetsége és mivel az ENSZ 141 országa is hasonló véleményen van az ukrajnai orosz agresszióval kapcsolatban, a közvetlen életveszély egyelőre kizárható.

Čaptová aláhúzta: mindenki vágyik a békére, de annak feltételeit nem diktálhatja egy agresszor. „A béke olyan állapot, amelynek biztonságérzetet kellene hoznia a veszélyben lévők számára. Akkor tehetünk érte a legtöbbet, ha nem hagyjuk megtörni magunkat, ha nem veszítjük el emberiességünket, együttérzésünket és hitünket az igazságosságban,” emelte ki Zuzana Čaputová.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.