2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. November 22. 14:53, kedd | Helyi
Forrás: sziakomarom.sk

Advent Komáromban

Advent Komáromban

Az idén sem marad el a komáromi advent. Ahogy az elmúlt években, 2022-ben is gazdag programot kínálnak a komáromi lakosoknak.

A programsorozat e hét vasárnapon, azaz november 27.-én, 17 órakor az első adventi gyertya meggyújtásával kezdődik, melyet ezúttal Mészáros Sándor baptista és Kiss Máté evangélikus lelkészek áldanak meg. A helyi zeneiskola előképzőseinek műsora után Szekeres Adrienn ad adventi koncertet.

December 4-én, az ötórai gyertyagyújtás utánra várják a Mikulás a Szabadság térre, majd a BogárMuzsika gyermekkoncertjét és Janovszki Csenge népdalénekes ünnepi összeállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

December 10-én, szombaton adventi-karácsonyi hangversenyre kerül sor a helyi református templomban 17 órától, melyen közreműködik az Alföldi Kvartet, a Concordia Vegyeskar, valamint a Vox Femina Nőikar.

Advent harmadik vasárnapján, azaz december 11-én Máté László református lelkész gyújtja meg a gyertyalángot 17 órakor, ezt követően a Református Kórus, a Koppánymonostori Általános Iskola, az zeneiskola és a Garabonciás Néptáncegyüttes adnak ünnepi összeállítást. Az estét a Kamilka & Pesti Sikk karácsonyi swing koncertje zárja.



December 16-án, 16 órától koppánymonostori, a Dózsa György Művelődési Házhoz, míg 17 órára a szőnyi Hősök terére várják a város apraja-nagyját.

Dél-Komárom karácsonyára, advent negyedik vasárnapján december 18-án kerül sor. Ezen a napon 15 órától a Komáromi Kamarazenekar nyújt ünnepi hangversenyt a Városházán, majd 17 órakor Takács Ferenc katolikus plébános mond karácsonyi áldást a Szabadság téren, a Szent Imre iskola valamint a Komáromi Katolikus Kórus előadása után Gáspár Laci lép színpadra ünnepi műsorával.

Programok ingyenesek! A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Címkék: advent, komárom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.