2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 15. 16:54, szombat | Sport
Forrás: Teraz.sk

A West Ham és az Arsenal megegyeztek Declan Rice átigazolásáról

A West Ham és az Arsenal megegyeztek Declan Rice átigazolásáról

Az átigazolás értéke megegyezik az eddigi legdrágább, két évvel ezelőtti brit transzferrel.

Az angol Declan Rice 100 millió fontért igazolt a West Ham-től az Arsenalhoz. Öt éves szerződést írt alá az Ágyúsokkal, és a 41-es számot viseli majd a mezén.

A huszonnégy éves Rice a 2013/14-es szezon óta játszott a West Ham-ben. "Szokatlan élmény lesz először a West Ham ellen játszani. Még nem tudom, milyen érzés lesz, de ugyanakkor tudom, hogy meg fogják érteni és tiszteletben fogják tartani az új klubom iránti szakmai hűségemet. A West Ham és szurkolói mindig a szívemben lesznek, örökké a részem maradnak” – mondta a középpályás az AP ügynökségnek.

A West Ham-től való távozását azzal indokolta, hogy a legmagasabb szinten szeretne futballozni. Az Arsenal edzője, Mikel Arteta is szerepet játszott az átigazolásában. "Mikel Arteta óriási tényező, amiért idejöttem. Izgatott vagyok, ő egy csúcsedző" - tette hozzá az angol. "Declan megkérdőjelezhetetlen minőséget hoz a klubba. Ő egy kivételes tehetség, akiben megvan a lehetőség, hogy nagyon sikeres legyen itt" - jelentette ki Arteta.

Rice 245 meccset játszott a Kalapácsosok színeiben, és összesen 15 gólt szerzett. Az előző szezonban győzelemre vezette őket az Európai Konferencia Ligában, és csak a harmadik kapitány lett a klub történetében, aki jelentős trófeát emelhetett a magasba. Ez volt a West Ham első nemzetközi bajnoki címe közel 60 év után.

Az átigazolás értéke megegyezett a történelem legdrágább brit transzferével két évvel ezelőttről. A Manchester City akkor szintén 100 millió fontot fizetett az Aston Villának Jack Grealish középpályásáért.

Az Arsenal-ban Rice-nak a svájci Granit Xhakát kellene váltania, aki a múlt héten igazolt át a Bundesligába, a Bayer Leverkusenhez. Az előző szezonban az Arsenal kis híján, de lemaradt az első bajnoki címéről a 2003/2004-es szezon óta, a következőben viszont hat év után újra a Bajnokok Ligájában lép pályára. Rice mellett a Chelsea német támadója, Kai Havertz és az Ajax Amsterdam holland középpályása, Jurrien Timber is erősítette a csapatot ezen a nyáron.

Forrás: teraz.sk

Címkék: Arsenal, Declan Rice

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.