2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2023. Január 26. 11:22, csütörtök | Világ
Forrás: euronews.com

A világ két leglátogatottabb országa Európában található

A világ két leglátogatottabb országa Európában található

Évente több mint 500 millió turista keresi fel Európát, de a 44 ország közül melyikbe utaznak a legtöbben?

A GlobalData, egy elemző és tanácsadó cég megvizsgálta a számokat, hogy kiderüljön, melyik Európa leglátogatottabb országa. Franciaország az évek során gyakran tudhatta magáénak az első helyet, most azonban a második pozícióból vág majd neki az idei turistaidénynek, mely végén jó eséllyel újra átveheti a vezetést.

Melyik a világ leglátogatottabb országa?

A GlobalData adatai szerint a COVID-járvány előtt Franciaország volt a világ leglátogatottabb országa, 2019-ben 88,1 millió látogatót vonzott. 2021-ben Spanyolország megszerezte az első helyet, de Franciaország jó úton halad afelé, hogy visszahódítsa a címet, mivel 2022-ben 66,6 millió nemzetközi látogatót fogadott.

„Olaszország és Spanyolország mellett Franciaország a nyugat-európai növekedés jelentős szegmensét képviseli” – állítja Hannah Free, a GlobalData utazási és turisztikai elemzője. „Az ország nemcsak az Európából érkezők körében népszerű – különösen az Egyesült Királyságból, Németországból és Belgiumból –, hanem a távolabbi országokból, köztük Kínából és az Egyesült Államokból érkezők körében is népszerű.” – tette hozzá a szakember. A GlobalData jelentése szerint 2022 és 2025 között éves szinten 12,1 százalékos növekedést várnak a Franciaországba érkező nemzetközi beutazók száma. A cég előrejelzése szerint Franciaország 2025-re becslések szerint évente 93,7 millió nemzetközi utazót vonz majd, ezzel megerősítve a világ leglátogatottabb országa címét.

Miért népszerű turisztikai célpont Franciaország?

A GlobalData szerint Franciaország egyik legnagyobb vonzereje a közlekedés. A nagyvárosok közötti utazás viszonylag egyszerű a nagy sebességű vasúti kapcsolatokkal. Sőt, a távolsági és éjszakai vonatoknak köszönhetően, Franciaország kimondottan jó összeköttetéssel rendelkezik más európai országokkal egyaránt. Az idén induló új hálókocsik Párizsból Bécsbe, Berlinbe és Milánóba szállítják majd az utasokat, 2024-ben pedig a fővárost Barcelonával is összekötik.

Melyik a második legnépszerűbb ország a világon?

A világ leglátogatottabb országainak rangsorában Spanyolország szorosan Franciaország mögött áll. A Covid-19 járvány idején minden országban zuhant az odalátogatók száma, ennek ellenére Spanyolország jól teljesített és még Franciaországot is sikerült megelőznie, millió turistát fogadott. A következő években Franciaországhoz hasonlóan, Spanyolország is egyre több turistát csábít majd. A GlobalData szerint 2025-re Spanyolország várhatóan 89,5 millió nemzetközi látogatót vonz majd. „A Franciaország- és Spanyolország iránti érdeklődés erős marad az elkövetkező években is, a fesztiválok, a kultúra és a gasztronómia pedig továbbra is nagy vonzerőt jelent a turisták számára” – mondja Free. „Mindkét ország sok mindent kínál a látogatóknak, saját egyedi kultúrájával, konyhájával és atmoszférájával. Mindkét ország viszonylag nagy, változatos, gyönyörű tájjal, és saját egyedi tengerparttal rendelkezik.”

forrás: euronews.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.