2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Október 11. 13:56, hétfő | Rendőrségi
Forrás: TASR

A Védelmi minisztérium feljelentette Kotlebát és Mazureket

A Védelmi minisztérium feljelentette Kotlebát és Mazureket

A hadügyi tárca feljelentést tett rémhír terjesztésének ügyében Marián Kotleba és Milan Mazurek ellen. A hírről a TASR hírügynökség adott tájékoztatást.

A tárca szóvivője megerősítette a hírt, miszerint feljelentették a két politikust. A rémhírterjesztés a MOVIR rendszer fejlesztéséhez és annak használatához köthető. A képviselők közösségi oldalukon tettek közzé egy videót, amelyben igaztalan állításokkal illették a rendszert és annak működését. Jaroslav Naď, védelmi miniszter már október 10-én belengette, hogy a hatóságok elé viszi az ügyet. „Ezek az urak úgy döntöttek, hogy figyelemfelkeltés céljából konspirációs elméletekkel bombázzák a nagyközönséget. Elmondásuk szerint a védelmi minisztérium koncentrációs táborokba akar zárni bizonyos polgárokat, ami nem csak ostobaság, hanem kimeríti a rémhír terjesztésének fogalmát. Nem engedem, hogy ilyen őrült módon próbáljanak szavazatokat kicsalni a választóktól, arról nem is beszélve, hogy álhírekkel próbálják aláásni a Védelmi minisztérium tekintélyét,” mondta a miniszter. Hozzátette, a tárca semmilyen módon nem készül „koncentrációs táborokat létrehozni az oltatlanok megbüntetésére”, nem készül „totalitárius rendszert” kiépíteni és nem törekszik „új világrendre”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.