2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Október 07. 08:38, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: Transparency International, somorja.sk

A Transparency International listáján előkelő helyet foglal el Somorja városa

A Transparency International listáján előkelő helyet foglal el Somorja városa

A Transparency International október 6-án tette közzé azt a listát, amelyen Szlovákia 100 legnagyobb városát és 8 megyéjét értékelték.

A listán a helyezéseket az alapján osztották szét, hogy a települések mennyire nyitottak, azaz átlátható önkormányzattal rendelkeznek-e vagy sem. A Nyitott önkormányzat – Otvorená samospráva ranglistán Somorja az előkelő 17. helyet foglalja el. A TIS által négyévenként összeállított értékelés szerint a lakosok számára a legtranszparensebb, azaz az önkormányzat munkáját tekintve legátláthatóbb város Simony (Partizánske, 88%), Varannó (Vranov nad Topľou, 86%) és Ótura (Stará Turá, 84%). Somorja négy év alatt 79 hellyel ugrott feljebb, a 96-ról a 17. pozícióba. Míg a legmagasabb, A+ érékelést négy éve csak két szlovákiai város érte el, számuk mára ötre nőtt; Somorja jelenleg A- besorolású.


A TIS a következő mutatókat értékeli: információkhoz való hozzáférés, a nyilvánosság bevonása a döntésekbe, a közbeszerzések, a városi vagyon értékesítésének és bérbeadásának, a költségvetés és a szerződések, valamint a támogatások és pályázati összegek kezelésének átláthatósága, lakáspolitika és szociális létesítmények, személyzeti ügyek, etika és összeférhetőség, területi tervezés és építésügy, illetve városi vállalatok és szervezetek működése.


Az értékelésbe bevont városok és megyék teljes listája itt található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:44, csütörtök | Helyi

Program: Komáromi napok 2024

A Komáromi napok már kopogtatnak az ajtónkon, és a Duna szlovákiai oldalán, Komáromban változatos programokkal várják a jó zene, az ételek, a kultúra és a szórakozás szerelmeseit.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.