2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2023. Március 24. 09:10, péntek | Sport
Forrás: Cas.sk

A szlovák válogatott edzője elégedett a döntetlennel

A szlovák válogatott edzője elégedett a döntetlennel

Francesco Calzona olasz edző még vár az első győzelmére a válogatottal. A szlovák labdarúgó-válogatott Luxemburg ellen lépett pályára, de a mérkőzés döntetlennel zárult. Ez volt Calzona ötödik meccse a szlovák kispadon.

A szlovákok hazai pályán, nem különösen meggyőző szereplés után csak egy pontot szereztek a 2024-es Eb-selejtező nyitómérkőzésén a FIFA-ranglista 92. csapata ellen.

"Kemény ellenfél ellen játszottunk. Mondtam a fiúknak, hogy mindent beleadtak, és jó úton haladunk. Öt lehetőségünk volt a gólszerzésre, az ellenfélnek csak kettő, szóval ebből a szempontból elégedett vagyok" - tolmácsolták az edző szavait a meccs után a Sport 1 televíziónak.

"Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs. Jó játékosaik vannak. Az eredmény igazságos. Nem látok okot sok negatívumra. Örülök az eddig bemutatott fejlődésünknek. Folytatnunk kell a munkát. Győzelem esetén és ugyanezt mondanám. Az egyetlen különbség az lenne, hogy két ponttal többet szereztünk volna" - tette hozzá Calzona az újságíróknak tartott sajtótájékoztatón.

A Szlovákia - Luxemburg mérkőzést közvetítő Sport 1 stúdióban adott értékelése meglepte a korábbi szlovák válogatottakat. "Elégedett? Ne vicceljünk. Biztos viccel... Nyilván egy másik meccsen volt. Ha az edző elégedett azzal, amit mutattunk, akkor le a kalappal. Ebben az esetben gratulálni kell neki a ponthoz, és tovább kell lépni. Garantálom, ha lett volna egy másik, szlovák edző, akkor a meccs után lemondott volna” – mondta a korábbi szlovák kapus, Ján Mucha a Sport 1-nek.

Az egykori remek csatárt, Németh Szilárdot is meglepték az elégedett szavak: „Ha edző lennék, egy ilyen teljesítmény után biztosan nem lennék elégedett” – mondta Németh a Sport 1 stúdiójában.

Martin Škrtel korábbi szövetségi kapitány is kommentálta az olasz tréner szavait a közösségi oldalon. "Tényleg? Csak remélem, hogy a fordító rosszul fordította le, különben rosszabb, mint gondoltam" - írta Škrtel az Instagramon.

Calzona röviden reagált erre a kemény kritikára: "Akkor ez azt jelenti, hogy nem értek a futballhoz."

Forrás: cas.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.