2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2023. Február 13. 15:53, hétfő | Kzélet
Forrás: teraz.sk

A Sme rodina támogatná a júniusi választásokat, ha az SaS vagy az OĽANO is benne lenne

A Sme rodina támogatná a júniusi választásokat, ha az SaS vagy az OĽANO is benne lenne

Kollár hangsúlyozta, hogy az egyik korábbi koalíciós partnernek meg kell gondolnia magát, ha nyári választásokat szeretnénk.

Ha a korábbi koalíciós partnerek közül az OĽANO vagy az SaS meggondolná magát az előrehozott választások időpontjával kapcsolatban, és a júniusi dátum mellett döntenének, a Sme rodina támogatná a javaslatot. Ezt a parlament és a párt elnöke, Boris Kollár közölte hétfőn. Az OĽANO és az SaS azonban nem kíván változtatni nézetein, mivel a az időpontot már meghatározták. – olvasható az aktuality.sk oldalon.

Kollár hangsúlyozta, hogy az egyik korábbi koalíciós partnernek támogatnia kell a júniusi választásokat. „Nem vagyok hajlandó hetente cirkuszt csinálni a parlamentben, amit az ellenzék 30 aláírást kér” – indokolta a parlament elnöke. Mint emlékeztetett, a júniusi választások ideálisak lennének a Sme rodina számára. A parlament többségének azonban a szeptemberi időpont felel meg.

Az OĽANO mozgalom számára az előrehozott választások témája le van zárva. Mint írták, a dátumot már kitűzték.

Az SaS-párt már nem akarja újra kinyitni a dátumról szóló vitát. „Már megszavaztuk az előrehozott választások időpontját. Nem fordítunk nagyobb figyelmet ezekre a találgatásokra, és nem fogjuk zavarni a polgárokat sem.” – áll a közleményben.

A Hlas-SD elnöke, Peter Pellegrini elmondta, hogy a Hlas képviselői minden olyan határozatot támogatni fog, amely az előrehozott választások korábbi időpontját javasolja majd.

A parlament úgy döntött, hogy szeptember 30-án előrehozott parlamenti választásokat tartanak. Az ellenzék korábbi időpontot szorgalmazott. A Smer-SD szeretne ismét szót ejteni róla, a Mig-29-es vadászgépek Ukrajnának adományozása témája kapcsán is. Eduard Heger (OĽANO) ideiglenesen kinevezett kormánya korlátozott hatáskörrel rendelkezik, és a Smer-SD szerint alapvető bel- és külpolitikai kérdésekben nincs döntési joga.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.